petak, 18. travnja 2014.

Ecce Crux Domini


                                                   Jedan od tri križa s kalvarije 
                               
                                                       moraš mudro izabrati;

                                           jer trpjeti, ili kao svetac ili kao pokajnik 

                                            ili kao nesretni prokletnik potrebno je.
Svijet naziva križ ludošću, sramotom, nepromišljenošću i nerazboritošću! Pustimo neka govore slijepci. Njihova sljepoća, u kojoj samo ljudski i poprijeko gledaju na križ, dio je naše slave. Svaki put, kada nam prezirom ili progonom priprave bilo kakav križ; oni nam darivaju dragulje, uzdižu nas na prijestolje, krune nas lovor - vijencima.

Kako Gospodina bole rane koje mu svednevice zadajemo! Koliko li samo bole rane nedostojnih pastira koji ga razapinju, boreći se kako bi pustili vukove u Božji ovčinjak. Oni isti nesretnici što se uporno trse protiv svetih sakramenata Crkve i svećeničkog celibata. Prelati koji katolike proglašavaju mentalno zaostalima. Heretici koji svojim krivovjerjem po bogoslovijama pokušavaju zatrovati nekatoličkim idejama umove i duše mladih bogoslova.

Na žalost, toliko je grijeha modernizma unutar Katoličke Crkve u onima koji se drže katolicima, da je samo pitanje vremena kada će uslijediti Božja kazna ili ozbiljna opomena. Ne bojmo se! Ustanimo stoga već jednom, jer nas Pismo budi govoreći: Vrijeme je napokon da se oda sna prenemo (Rim 13.11). Otvorimo svoje oči božanstvenom svjetlu i pažljivim uhom poslušajmo opomene što nam ih božanski glas dan za danom dovikuje: O, da danas glas mu poslušate, ne budite srca tvrda. (Ps 95.8). 


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)