četvrtak, 17. travnja 2014.

Getsemanska ura


Getsemanska ura se obavlja svakog četvrtka, po mogućnosti od jedanaest do dvanaest sati u noći, kako je to sam Gospodin tražio od sv. Margarete Marije Alacoque.
Molitva Isusu u smrtnoj tjeskobi na Maslinskoj gori 

O Isuse, koji u preobilju svoje ljubavi, da svladaš tvrdoću našeg srca, obasipaš rijekom milosti one koji razmatraju Tvoju najsvetiju muku u Getsemanskom vrtu i promiču ovu pobožnost, molim Te, pomozi mojoj duši i mojem srcu da se često, ili barem jednom na dan spomenem Tvoje najgorče smrtne tjeskobe u Maslinskom vrtu, sažaljevajući Te koliko je moguće sjedinjujući se s Tobom!

O blagoslovljeni Isuse, koji si u onoj noći uzeo na sebe golemi teret naših grijeha i za njih dao potpunu zadovoljštinu, pruži mi preveliki dar da se iz ljubavi savršeno pokajem za svoje mnogobrojne grijehe, za koje si se Ti sam krvlju znojio!

O blagoslovljeni Isuse, za Tvoju najžešću borbu u Getsemanskom vrtu pruži mi konačnu pobjedu nad napastima, osobito nad onima kojima sam najviše podložan! O Isuse patniče, za volju Tvojih nedokučivih i neizrecivih smrtnih borbi u onoj noći izdaje i najgorčih duševnih tjeskoba, rasvijetli me kako bih spoznao i ispunio Tvoju volju, i daj mi uvijek ponovno misliti na Tvoju potresnu borbu, i da promatram kako si je pobjedonosno izdržao, ne da izvršiš svoju volju nego volju svoga Oca!

Budi blagoslovljen, o Isuse, za krvavo znojenje i strašnu smrtnu borbu koju si u najledenijoj zapuštenosti i najneshvatljivijoj samoći ljubazno podnio! Budi blagoslovljen, o najslađi, ali neizmjernom gorčinom ispunjeni Isuse, za Tvoju molitvu koja je tako duboko ljudska kao i božanska izvirala iz Tvojeg od smrtne tjeskobe uzdrhtalog srca!

Vječni Oče, prikazujem Ti sve prošle, sadašnje i buduće Mise sjedinjene s krvavim smrtnim Kristovim strahovanjima u patničkom Getsemanskom vrtu. Presveto Trojstvo, daj da se upozna a time i proširi ljubav prema smrtnoj tjeskobi Isusa na Maslinskoj gori po cijelom svijetu! Daj, o Isuse, da se svi oni koji Te s ljubavlju promatraju na Križu također sjećaju Tvojih neizmjernih patnji na Maslinskoj gori te da se, slijedeći Tvoj primjer, nauče ispravno moliti i pobjednički boriti da Te tako mogu jednom u nebu vječno slaviti!1 komentar:

  1. "U Tvom društvu uz Križ stati, s Tobom jade jadovati želja mi je jedina..."

    Božji blagoslov, laik

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)