četvrtak, 15. svibnja 2014.

Das ist Walter!
Mnogima je poznata izreka: Kakav narod - takvi su i svećenici! Možemo i obrnuti redoslijed poznate izreke. Svejedno, ne mijenja se smisao izrečene tvrdnje.
Jednu od naizgled bezbrojnih revolucionarnih izjava ljudi u crvenom možemo pronaći na blogovima. Ona mi se posebice utisnula u pamćenje, a glasi: "Herojstvo nije za prosječnog kršćanina u vjeri!" Tko bi imalo normalan izrekao ovu tvrdnju i ostao katolik, a još kada ovakva izjava dolazi od jednog kardinala svete Katoličke Crkve!?

Na ovu tvrdnju treba postaviti pitanje - Zašto???

Na kraju dolazimo do čistog revolucionarnog apsurda koji nam govori:
Dragi katolici, ostanite i dalje mlaki u vjeri! Herojske kreposti koje vas vode na putu posvećenja i spasenja nisu za svakoga. To su stare i pogrešne percepcije. Naime, nove su okolnosti! Oslobođeni ste okova posttridentske okrutnosti i srednjovjekovnog rigorizma, a dogme su začahurile i amputirale katoličku vjeru te oduzele inicijativu vašoj slobodi, i kočile na putu otvorenosti prema svijetu. Bog je sama ljubav i milosrđe, a ne netko tko će vas za svaku sitnicu kazniti i baciti u pakao. Budite avanturisti! Pomičite granice!

Dim u Zgradi (Crkvi)

Revolucionar: kh...kh...kh...
Otkud odjednom toliko dima! Zaboga, brzo otvorite i preostale prozore da se dim izvjetri! Izginusmo!

Niža revolucionarna Ekselencija:  kh...kh...kh...
Vaša Ekselencijo, od 62' imamo problema sa dimom u Zgradi. Ishlapit će, molim Vas za malo strpljenja!
kh...kh...kh...

Revolucionar:  ???   kh...kh...kh...

Niža revolucionarna Ekselencija: Vaša Ekselencijo! Dim nikako ne izlazi. Sve pokušavam, no bez efekta. Nekad mi se sve čini besmisleno i... Sizifov posao!
Zgrada je prestara za normalan i produktivan rad, a posebice za stanovanje.
kh...kh...kh... Ekselencijo, oduvijek me je pomalo plašio Duh ove Zgrade, inventar, zidovi, raspored... Ima nešto prijeteće u njoj što me duboko potresa i navodi na razmišljanje o svetom Papi Piju X., i njegovom mudrom savjetu glede...

Revolucionar: Dosta!!! kh...kh...kh... Neću više trpjeti tvoje ispade arheologizma i bolesne konzervativne gluposti! U listopadu selimo u novu zgradu!

Zaključak: Nije ni čudo da se revolucionari žele preseliti u novu Zgradu, kad su staru užasno devastirali. Bog svakako drži temelje svoje Zgrade (Crkve). Dim će jednog dana ishlapiti kad u njoj ne bude revolucionara!


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)