utorak, 20. svibnja 2014.

Intrigantne ideje herr Schönborna
Christoph Schönborn je austrijski kardinal i teolog, nadbiskup Beča i predsjednik Austrijske biskupske konferencije. Njegovo puno ime je Christoph Maria Michael Damian Hugo Peter Adalbert Schönborn.

Nedavno je kardinal Schönborn izrazio zadovoljstvo pobjedom bradatog transvestita Conchite Wurst na Euroviziji: paradi loše glazbe i vrhunskog kiča, koji je uvreda zdravom kršćanskom ukusu i razumu.

Po istim je laganim notama dao nekoliko izjava medijima:

"To pokazuje "veliku raznolikost" u Božjem vrtu. Čak i oni ljudi koji se ne osjećaju kao kod kuće u svome tijelu zaslužuju poštovanje na koje svi imamo pravo."

Govoreći o rodnom identitetu Schönborn je rekao kako ga smatra "prekrasnom idejom" Stvoritelja koji je stvorio čovjeka kao muškarca i ženu. "Iz tog polariteta i međusobnog dopunjavanja nastaje očito privlačenje "težnja jednog za drugim", ali i međusobna borba."

U kontekstu stvaranja bila je to "Božja najfascinantnija ideja."

Dakle, ova intrigantna ideja također je utjelovljena u Conchiti Wurst, zaključio je veleumni Schönborn.

Ovaj je čovjek katolik?
Evo kamo nova teologija dovede čovjeka. U herezu, naravno! Herr Schönborn bi bio idealan kandidat za pokornički put u Canossu, kad bi ga tamo imao tko dočekati!


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)