četvrtak, 22. svibnja 2014.

Lažni prorok
18. travnja ove godine na youTube stavljen je videozapis s hrvatskim prijevodom (titlovima).Premda ovaj pontifikat mnogima zadaje glavobolje, kao i uostalom pontifikati svih pokoncilskih papa, đavao, otac laži i iz toga želi izvući korist i odvesti mnoge duše u raskol i zablude, odvojiti ih od Crkve, mističnog Tijela Kristova izvan koje nema spasenja.

Proglašavati papu Franju lažnim prorokom može biti samo djelo nečastivoga, i unosi pomutnju koja najviše odgovara protivnicima Isusa Krista. Ne niječući da papa kao Vrhovni pastir svojim stilom može naštetiti ugledu Crkve, što ne bi bilo prvi put u povijesti (sjetimo se samo pape Aleksandra VI.), blog Christus Rex je, primjerice, više puta pisao o ovoj problematici.

Podsjećamo samo na neke tekstove: tekst patera Matthiasa Gaudrona ,,Do koje mjere može zabludjeti crkveno Učiteljstvo", tekst patera Andreasa Mählmanna ,,Upozorenje od 'Upozorenja' " ili tekst don Maura Tranquilla ,,Ponovno o Papinu odreknuću".

Stoga, draga braćo i sestre, "Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi." (Mt 7, 15-16).

Radije molimo za Sv. Oca i svetu Crkvu, molimo za svoje biskupe, čuvajmo Tradiciju i sveto živimo svoju vjeru, vjerujući u Gospodinovo obećanje da Crkvu vrata pakla neće nadvladati, premda ne niječemo da možda predstoje kušnje koje se do sada nikada nisu sručile na Katoličku Crkvu u tom obliku.

Uključimo se u posljednju fazu Križarske vojne svete Krunice s dubokom vjerom u Gospino obećanje da će njezino Bezgrješno Srce pobijediti.


3 komentara:

 1. Videozapis je vrlo opasan, nije katolički i nije iz tradicionalnog miljea. Premda se u početku kritiziraju stvari zbog kojih se svakom katoliku kosa diže na glavi, sve ono trabunjanje o masoneriji bez kraja i konca, izvrtanje simbola, prihvaćanje protestantske antirimske propagande stare nekoliko stoljeća i citati iz "Knjige istine" kazuju iz kakve kuhinje dolazi ovo djelo napada na samu bit Crkve!
  Dobro da ste upozorili na to!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Bez obzira na sve, treba uvijek biti na oprezu, pogotovo s Franciscom, koji se već u ovako kratkom vremenu pokazao kao uništavatelj Crkve i promicatelj hereza. Kaže stara izreka: po jutru se dan poznaje, a njegovo jutro bi nas sve trebalo zabrinuti za ono što slijedi.
  Predkoncilski teolozi su govorili da bi lažni prorok mogao biti (anti)papa, tako da moramo biti na oprezu. No, ne postoji samo mogućnost da netko bude lažni prorok, nego se može dogoditi da bude onaj antipapa kojeg je prorekao sv. Franjo:
  http://www.novusordowatch.org/francis.htm#.U35l2SgsEeE
  ("In Those Days Jesus Christ Will Send
  Them Not A True Pastor, But A Destroyer")

  "Videte, vigilate, et orate: nescitis enim quando tempus sit." (Mk 13:33)

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)