srijeda, 28. svibnja 2014.

Mesija


Isuse, pobijedi grijeh i kraljuj u mojoj duši

Dođi, Gospodine Isuse, iskorijeni svaki korijen zloće iz moje duše. Dođi i kraljuj u njoj. Škrtost se podiže i traži mjesta u meni, taština i umišljenost žele mnome ovladati, oholost želi biti kraljica u meni, bludnost viče ovdje ja zapovijedam, ogovaranje, zavist i bijes se tuku u meni kako bi se vidjele kome ću dati prednost.

S moje strane činim što mogu da se oduprem, borim se dok imam daha, zazivam Tebe, Isuse, Spasitelju moj, branim se Tebi za ljubav, jer ispovijedam da Tebi pripadam. Želim da Ti budeš moj Bog i vičem: Nemam drugih bogova osim Tebe, Isuse!

Dođi, Isuse, moj Gospodine, svojom moći rasprši sve moje neprijatelje. Dođi i kraljuj u meni jer si Ti moj Kralj i Bog moga života. Amen.

Cistercitski opat sv. Bernard od Clairvauxa 
Mir Vam Kristov!


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)