subota, 3. svibnja 2014.

Pater Stefano Manelli primio "dar" od komesara Volpia za svoj 81. rođendan
Sve je više pokazatelja da se modernistički obruč steže oko Franjevaca Bezgrješne i da ih se želi posve uništiti. Pri tome se ne preže ni od mjera koje sve više začuđuju običnog čovjeka i koje svjedoče o zlonamjernosti Volpija. Utemeljitelju Franjevaca Bezgrješne ocu Stefanu M. Manelliju apostolski je komesar Reda, o. Fidenzio Volpi 1. svibnja zabranio uputiti se k grobovima svojih roditelja u Frigentu (Avellino), koje je Crkva proglasila slugama Božjim te ondje slaviti svetu Misu.

Vijesti je obznanio odvjetnik Bruno Lucianelli.
Zabrana izaziva buru reakcija. Neki razmišljaju o tužbi na Europskom sudu za ljudska prava.

Bezgrešna Djevice Marijo, oslobodi Red franjevaca Bezgrešne, koji je Tebi posvećen, od Volpijevog zloduha modernizma! Svakako je poželjno moliti se Njoj da posreduje kod svoga Sina oslobođenje ovoga časnog Reda od Božjih neprijatelja. 


Broj komentara: 7:

 1. Je li ovo početak nekog novoga totalitarizma?!
  Danas se i čak opasne kriminalce katkad pušta iz zatvora, a pater Manelli ne smije ni roditeljima na grob. Razmišljanje o pastoralnom Koncilu i celebriranje stare Mise očito je najopasnija djelatnost u koncilskoj Crkvi. Drakonske su kazne dokaz koliko je liberalizam zao i podmukao sustav.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Ma kakva ljudska prava, to je sotonska izmišljotina.
  Ima samo jedno Pravo i to ono Božansko.

  Svi znaju tko je najodgovorniji za zabranu služenja svete Misne Žrtve kod Franjevaca Bezgrešne.
  Papa Franjo. A što na ovo kažu dežurne neokonzerve i Opus Dei?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jasno, znamo da je terminologija protukršćanska, no mislim da Robert H. samo prenosi vijest koju sam i ja pročitao na nekih talijanskim blogovima - poanta je očito da je riječ o totalitarizmu i da se pateru Manelliju niječu njegova građanska prava. Primjerice, p. Volpi ga ne smije premlaćivati i sl. samo zato jer je apostolski Komesar.
   Možda se netko kuži u crkveno pravo i zna bolje pojasniti o čemu je riječ.

   Kikii

   Izbriši
  2. Mislim, kako moramo biti oprezni u kojem smislu govorimo o ljudskim pravima. Ljudska prava možemo razumjeti u revolucionarnom smislu (onda su ona plod liberalizma, sotone), no možemo ih razumjeti i u kršćanskom smislu u kojem ih je razumio i Papa Lav XIII. Onda ne govorimo zapravo o ljudskim pravima nego o naravnim pravima (il diritto naturale), a s kime su povezana ova prava ako ne s ljudima. U tom smislu možemo reći kako su to ljudska prava. Dakle, oprez! Sveti bi Toma rekao: distinguo (razlikujem). Tako trebamo učiniti i mi. Ispeci pa reci rekao bi jednostavan čovjek.

   San Filippo

   Izbriši
  3. Dragi brate,
   hvala da ste nam pojasnili ovo pitanje.

   Kikii

   Izbriši
 3. ,,Čin nasilničkog ponašanja povjerenika (Volpija)" je svakako ,,napad na Evanđelje i kršenje Kanonskog prava" oca Manellija i Franjevaca Bezgrješne. Neki prijatelji ovoga časnog Reda razmatraju mogućnost tužbe Europskom sudu za ljudska prava, uzimajući u obzir ugrozu tkz. građanskih prava patera Manellija.
  Modernistički lobi unutar Crkve interpretira Božansko pravo kroz prizmu Koncila, te ne dopušta progonjenim franjevcima i ocu Manelliju argumente obrane koji im po zakonu idu u prilog.

  OdgovoriIzbriši
 4. Jedini grijeh Franjevaca Bezgrješne je bio taj što su htjeli biti tradicionalni.
  U Koncilijarnoj crkvi to je najgori i neoprostivi zločin, i za njega postoje samo dvije kazne - smrt ili izgon.
  Oni su izabrali smrt. Što god ostane od te kongregacije nakon kraja izvršenja te smrtne kazne, to će biti samo beživotno tijelo.

  Imali su priliku suprotstaviti se tom progonu i boriti se za prava Tradicije i Katoličke Crkve, ali nisu to učinili. Izabrali su šutjeti i dopustiti da njima i vjernicima koji su ovisili o njima ukradu blaga Svete Tradicije, Misu vjekova i tradicionalnu nauku.
  Predali su se neprijateljima Vjere, i zato sad samo ostaje plakati nad njihovom sudbinom, kao što je Gospodin plakao nad Jeruzalemom:

  "Smrskat će o zemlju tebe i djecu tvoju u tebi. I neće ostaviti u tebi ni kamena na kamenu zbog toga što nisi upoznao časa svoga pohođenja" (Lk 19:44)

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)