petak, 23. svibnja 2014.

Uništenje Franjevki Bezgrješne
Svi su se toga pribojavali, no opet - postojala je nada. Sada je sve jasno. Očito postoji razrađen plan za uništenje Franjevki Bezgrješne - po sličnom scenariju koji se dogodio i Franjevcima Bezgrješne.

U ovim užasnim trenutcima teško je bilo što reći. Sestre idu na jednu vrstu stratišta. Ne gube glavu, ali očito gube svoj red, barem kakav su do danas poznavali, gube svoju karizmu, možda i samostane. Njihov utemeljitelj otac Manelli je svrgnut, drži ga se u pritvoru kao kakva kriminalca, klevete i osude ne prestaju.

Prisjetimo se riječi velikog Božjeg ugodnika, nadbiskupa Lefebvrea, o ovim problemima koji nas tište. Nije to nikakav poziv na neposluh, nikakva revolucija. Posrijedi je katolički odgovor na ovu strašnu, sverazarajuću krizu, jedinstvenu u crkvenoj povijesti:

,,Međutim, odbijamo i uvijek smo odbijali Rim neomodernističke i neoprotestantske tendencije koji se očitovao na Drugom vatikanskom saboru i nakon Sabora u svim reformama koje su iz toga proistekle. Sve su ove reforme zbilja pridonijele i dalje sudjeluju u uništenju Crkve, ruiniranju svećeništva, uništenju svete misne žrtve i sakramenata, gašenju redovničkog života. (...)  I tako čekamo da istinsko svjetlo Tradicije rastjera tmine koje zamračuju nebo Vječnoga Rima..." (Proglas njegove ekscelencije monsinjora Marcela Lefebvrea od 21. studenog 1974.) 

,,Nalazimo se zbilja u dramatičnoj situaciji. Moramo odlučiti. Posrijedi je tako reći prividna poslušnost, jer Sveti Otac od nas ne može s pravom zahtijevati odricanje od naše vjere. Nemoguće! Nemoguće je da napustimo svoju vjeru! Odlučujemo da nećemo napustiti svoju vjeru, jer u tome se ne možemo prevariti. U onome što je Crkva naučavala tijekom dvije tisuće godina, Crkva ne može zabludjeti. To je posve nemoguće. Ostajemo povezani s ovom Tradicijom koja na divan i istodobno konačan način, kako je to sveti papa Pijo V. izvrsno rekao, dolazi do izražaja u svetoj misnoj žrtvi." (Propovijed u povodu svećeničkih ređenja. Ecône 29. lipnja 1976.) 

,,Mora se biti poslušan! Komu i u čemu se mora biti poslušan? Ne zna se tako jasno. Svetoj Stolici, Koncilu, komisijama, biskupskim konferencijama? U tome se čovjek tako malo snalazi kao i u liturgijskim knjigama, dijecezanskim obredima, u gomili katekizama itd. Mora se biti poslušan čak i ako se time izlažemo pogibelji postati protestantima, marksistima, ateistima, budistima, indiferentistima, to nije važno; moramo biti poslušni unatoč svim blasfemijama svećenika, neradu biskupa koji samo djeluju da bi osudili one koji žele sačuvati vjeru; moramo biti poslušni unatoč ženidbi Bogu posvećenih osoba, podjeli Pričesti rastavljenim osobama, unatoč intercommuniju s hereticima itd. Moramo biti poslušni! Sjemeništa se prazne i prodaju, isto tako i novicijati, redovničke kuće, škole; crkvena se blaga pljačkaju, svećenici postaju posvjetovnjačeni i gube dostojanstvo u svom držanju, načinu govora, u svojoj duši! Moramo biti poslušni..."  (Sotonino remek-djelo) 

Molimo se Bezgrješnoj da prosvijetli Franjevke Bezgrješne, da ne dopuste vukovima u janjećoj koži razaranje onog što je Providnost stvarala!

Drage sestre, recite ne komesarima i komesaricama. Ostanite tradicionalne i priključite se velikoj obitelji Tradicije, sinovima i kćerima nadbiskupa Lefebvrea!

Otac Stefano Manelli


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)