nedjelja, 1. lipnja 2014.

Časni sluga Božji papa Pio XII.
Njegova svetost papa Benedikt XVI. izdao je 19. prosinca 2009. godine Dekret o herojskim krepostima sluge Božjega pape Pija XII., koji se od tada naziva časnim slugom Božjim. Angelo kard. Bagnasco, nadbiskup genovski i predsjednik Talijanske biskupske konferencije, dao je Imprimatur novoj molitvi za beatifikaciju pape Pija XII. koju je sastavio novoimenovani konzultor Kongregacije za bogoštovlje i sakramentalnu stegu, kao i ureda za liturgijska slavlja Svetog Oca, don Nicola Bux. 16. studenoga 2010. godine dostupna je kopija ove molitve s kardinalovim potpisom na stranici udruge Commitato Papa Pacelli.

Molitve za proglašenje sluge Božjega, pape Pija XII., blaženikom 

"Gospodine Isuse Kriste, zahvaljujemo ti što si Crkvi darovao papu Pija XII., vjernog naučitelja Tvoje istine i anđeoskog pastira. Sigurnim naukom i blagom jakošću izvršavao je najvišu apostolsku službu i vodio Tvoju Crkvu kroz nemirno more totalitarnih ideologija. Petrove je ruke, bez razlike, otvorio žrtvama strašne tragedije II. svjetskog rata, opominjući da mirom - djelom - pravednosti, ništa nije izgubljeno. Poniznošću i mudrošću dao je svetoj liturgiji novi sjaj i objavio slavu Presvete Marije proglašenjem dogme o Njezinu uznesenju na nebo. Podaj, Gospodine da i mi, poučeni njegovim primjerom, branimo istinu, radosno prihvaćamo katoličko učiteljstvo i širimo prostore naše ljubavi. Stoga te molimo, ako je to na Tvoju veću slavu i na dobro naših duša, da proslaviš slugu svoga papu Pija XII., i udijeliš nam po njegovu zagovoru milost za koju Te molimo. Amen."

"O Isuse, vječni Svećeniče, koji si uzdigao na vrhovno dostojanstvo tvojega Vikara na zemlji, svojega vjernoga slugu Pija XII. i kojemu si dao milost da bude neustrašivi Branitelj Vjere, koji se hrabro zalagao za pravdu i mir, pobožni štovatelj tvoje presvete Majke, svijetli primjer ljubavi i svih vrlina, molimo te, udostoj se sada, s obzirom na njegove zasluge dati nam milost, da nam On bude zagovornik kod Tebe, te da jednoga dana bude uzdignut na slavu Oltara. Amen."


Časni sluga Božji papa Pio XII., moli za nas! 


Sam se pravilnik i proces promijenio, pa se nameće pitanje: hoće li u Kongregaciji za proglašenje svetih donekle prevladati zdrav razum svete tradicije ili mnogima vidljiv agresivni pokoncilski entuzijazam koji je napadno forsirao kanonizacije posljednjih papa? Ako je potpuno po modernističkoj logici i dinamici, proces će se sabotirati što je moguće dulje, kad se uzme u obzir činjenica da su sveci uzori za nasljedovanje; i kao takvi, promatrajući svetački život pape Pija XII., nepoželjni u današnjoj Crkvi gdje, međuostalim, vladaju i nova ekumenska pravila.3 komentara:

 1. Administrator je uklonio komentar.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Postovani Robert Hrvatin,
   prilicno sam sigurna da ovaj gornji komentar, kao i jos par slicnih na ovom blogu podpisanih sa S.S. ,
   nemaju nikakve veze sa komentatoricom S:S. Nazalost postoje zlonamjernici koji ne prezaju cak ni od naj podmuklijih sredstava kako bi diskreditirali ljubitelje Tradicije. Pomolimo se za zagovor sluge Bozijeg Piusa XII za ovakve nesretnike!
   Lijepi pozdrav i puno uspjeha u promicanju Tradicije.
   Roswitha

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)