petak, 13. lipnja 2014.

Napadnuti svećenici Bratstva sv. Petra (FSSP)

Pater Kenneth WalkerU Phoenixu (Arizona) izvršen je napad na dva svećenika Svećeničkog bratstva sv. Petra (FSSP). Posrijedi je najvjerojatnije bio pokušaj pljačke. Ranjen je dvadesetosmogodišnji  Father Kenneth Walker koji je u bolnici podlegao ozljedama. Napadnut je i pedesetšestogodišnji Father Joseph Terra koji je zbog teških ozljeda još u bolnici. On je ipak uspio podijeliti subratu sakramente umirućih.

Skupina se vjernika već nekoliko sati nakon napada, još u noći, okupila u crkvi Bratstva sv. Petra u Phoenixu kako bi molila za oba svećenika. Mnogobrojni su pozivi na molitvu objavljeni na internetu, među njima i poziv Distrikta Svećeničkog Bratstva sv. Pija X. u SAD-u: ,,Premda svećenici Svećeničkog bratstva sv. Pija X. nisu poznavali ove svećenike Svećeničkog bratstva sv. Petra, ipak smo zbog svećeništva koje nas povezuje potaknuti žaliti za bolnim gubitkom Fathera Walkera. U ovome duhu obitelji fathera Kennetha Walkera i njegovoj zajednici izričemo svoju sućut. Molimo naše vjernike da prikažu svoje molitve za njegov mir duše: requiescat in pace. Vašim molitvama preporučujemo i ozdravljenje Fathera Josepha Terrae."

I mi se priključujemo ovome pozivu u tuzi zbog nasilne smrti mladog tradicionalnog svećenika.

Pokoj vječni, daruj mu Gospodine!

1 komentar:

  1. I svjetlost vječna svjetlila njemu!
    Tužna vijest, zbilja tužna. Bratstvo sv. Petra sada ima mučenika koji će se moliti za Tradiciju.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)