utorak, 17. lipnja 2014.

Tajni Koncil - Drugi vatikanski sabor i masonerija(Rim) Prigodom 50 obljetnice Koncila i masoni se bave Drugim vatikanskim saborom. U Rimu je priredio, nitko manji nego Veliki Orijent Italije, 12. lipnja predstavljanje knjige na temu ,,Tajni koncil". Predstavljena je istoimena knjiga koju je napisao novinar Ignazio Ingrao, suradnik talijanske državne televizije RAI i vatikanist tjednika Panorama. Podnaslov glasi: ,,Tajne, intrige i igre moći događaja koji je izmijenio lice Crkve". Knjiga je objavljena u katoličkoj izdavačkoj kući Piemme, Sestara sv. Pavla.


Otmjeni progresivno-masonski krug 


Veliki Orijent, vrlo pažljiv kod teme Drugi vatikanski koncil, okupio je otmjeni progresivni krug. ,,Tajni koncil" je najvažnijoj talijanskoj obedijenciji tako važan da Veliki meštar osobno stupa u akciju. Jedno je posebno poglavlje (,,Masoni na Koncilu") posvećeno "braći" s pregačom. Ni knjiga ni poglavlje nisu optužba, nego više ,,igra kod kuće" kako je rekao Veliki meštar. Uz autora, Ignazia Ingraa sjedio je Stefano Bisi, novi Veliki meštar Velikog Orijenta Italije, Alberto Melloni, voditelj progresivne ,,Bolonjske škole" koji zahvaljujući ujedno i Njemačkoj biskupskoj konferenciji drži gotovo monopol u službenoj koncilskoj interpretaciji i propagira tezu pozitivne rupture, prekida s predkoncilskim vremenom.

Sklonost ovome usmjerenju ima i džender-teologinja Marinella Perroni, stručnjak za Novi zavjet na papinskom benediktinskom sveučilištu svetog Anzelma u Rimu. Moderiranje je bilo u rukama lijevo orijentiranog katoličkog novinara Marca Politija. Zanimljivo dijaloško umreženje progresivnih dijelova Katoličke Crkve i masonerije.


,,Anticipacija" Crkve sutrašnjice 


Veliki Orijent Italije piše na svojoj internetskoj stranici o knjizi:

,,Razumjeti tako inovativan i pragmatičan događaj kakav je bio Drugi vatikanski koncil, a ne činiti to kroz službeno čitanje, nego kroz svjedočenja i do sada neobjavljene dokumente, pruža mogućnost, ići ka korijenima onoga što se danas događa u Katoličkoj Crkvi. Proučavati Koncil od jučer pomaže nam anticipirati Crkvu sutrašnjice. Papa Franjo je nastavio sa svjedočenjem svojih prethodnika (Ivana XXIII. i Pavla VI.) jaku i prihvatio odlučnu obvezu provedbe Koncila. Crkva u dijalogu koja je usmjerena prema rubovima kako to argentinski papa želi, uzor je koji su koncilski oci htjeli ostvariti."


Koncil gotovo ,,Domaća igra" za masone? Na kraju predstavljanja knjige rekao je veliki meštar Bisi: "Zbilja bi mi bilo drago znati što papa Franjo misli o masoneriji". U svom govoru Veliki je meštar pokazao da se raduje zbog "otvorene spremnosti na dijalog" dijelova Crkve o temama kao "ljudska prava". "Koncil" je ovdje ,,postigao izvanredne stvari".

Dijalog o Koncilu čini mu se katkad kao ,,domaća igra": ,,Najdublje sam uvjeren da na području ljudskih prava i slobode mogu postojati plodonosni kontakti između Katoličke Crkve i ljudi druge vjere. Mislim da je vrijeme više ujedinjavati nego dijeliti, i uvjeren sam da se može pronaći vrijedna točka susreta i dijaloga."

Aludirajući na 20. rujna kada masonerija svake godine slavi pobjedu nad Crkvenom Državom, Veliki je meštar rekao: ,,Sljedeći 20. rujna bi se trebao obilježiti zbog jednog drugog prodora, prodora koji služi da se poruše zidovi koji dijele različite svjetove koji se žele susresti. Postoji velika nužnost za povezivanjima. To je i bila poruka Drugog vatikanskog koncila koji je prije 50 godina otvorio jednu novu eru unutar katoličkog svijeta. Poruka koja se danas s Bergogliovim pontifikatom puni novim i vrlo jakim inovativnim zamahom koja izrasta iz volje da se Crkva iznova modelira u njezinoj fizionomiji, pregleda dušobrižništvo međuljudskih odnosa, ponovno prepozna vrijednost metoda koje su uvedene po onom izvanrednom koncilu koji se dogodio od 1962. do 1965. pod papama Ivanom XXIII. i Pavlom VI.: otvorena i demokratska debata i intenzivno slušanje društva."

Novinar Stefano Bisi je od 6. travnja 2014. Veliki meštar Velikog Orijenta Italije i nasljednik Gustava Raffija. Bisi dolazi iz toskanskog i umbrijskog socijalističko-masonskog miljea. Veliki Orijent Italije, utemeljen 1805. godine u Milanu, potječe od Napoleonovog posinka Eugena Beauharnaisa koji je kao potkralj Italije, koja je bila vazalna država Francuske, bio prvi Veliki meštar.


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)