četvrtak, 31. srpnja 2014.

Jedinstvo po svaku cijenu: Papa, pastor i pentakostalciPapa Franjo i pastor Giovanni Traettino

Papa Franjo je na susretu održanom 28. srpnja, u pentakostalnoj crkvi 'Pomirenja' u Caserti, kamo je otišao u posjetu svojemu prijatelju pastoru Giovanniju Traettinu, sudjelovao na susretu 200-tinjak pentakostalaca, pridošlih iz Sjedinjenih Država, Argentine i Italije.

Pastor Traettino, prekidan pljeskom nazočnih, uputio je Papi pozdrav. Donosim neke zanimljive djelove.

"Dragi papa Franjo, moj voljeni brate, velika je naša radost zbog Vašega posjeta; velik je to i neočekivani dar, sve donedavno nezamisliv. U očima djece i starijih osoba, mladih i obitelji, moći ćete vidjeti da Vas volimo! - rekao je heretik Traettino, te dodao da brojni protestanti svakodnevno mole za njega. 'Uostalom, tako je lako voljeti Vas', rekao je pastor."


Papine riječi pastoru Giovanniju Traettinu i prisutnim pentakostalcima 


"S ljudima poput vas, ima nade za kršćane!"

"[...] ta je različitost tako bogata, tako lijepa; ali, taj isti Duh Sveti daje jedinstvo."

"Jedinstvo nije jednoličnost, jer Duh Sveti čini dvije stvari: različitost karizmi, a potom sklad karizmi. Ekumenizam je upravo nastojanje da Duh Sveti uskladi tu različitost i da ona postane jedinstvo."

" 'Papa je išao protestantima.' Ali, - dodao je Franjo - otišao je posjetiti braću! Zahvaljujem vam i molim vas da molite za mene, to mi je potrebno..."          
         

                                                                  *           *           *


Jedinstvo po cijenu odbacivanja dogmi Katoličke Crkve, obilježje je novoekumenskog neomodernizma. Što se trenutno događa s dušom bivšeg Papinog prijatelja i protestantskog 'biskupa' Tonyja Palmera, koji je nedavno poginuo vozeći se motociklom, nije teško pogoditi!? Tko će jadnim pentakostalcima objasniti da je potrebno obratiti se i postati tradicionalnim katolikom, jer su žrtve hereza i zabluda? Njihovo je vječno spasenje na opasnoj kocki!

Jesu li vremena kad će Nauk Crkve ušutjeti upravo aktualna?

Lijepa je sigurnost kojom je Bog blagoslovio tradicionalne katolike. No ostaje grč zbog činjenice strašne pokoncilske krize i gubitka velikog broja duša, današnjih heretika i pogana, koje mnogi katolici više ne žele spasiti od bjesomučne pučine krivovjerja i poganstva, te uvesti u sigurnost Petrove lađe spasenja.
3 komentara:

 1. "Lijepa je sigurnost kojom je Bog blagoslovio tradicionalne katolike."

  Da, lijepo je živjeti u filmu Prohujalo s vihorom

  Vivien

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Živjeti u hororu "Asiz 1986" ili užasnom trileru "Odiseja u svemiru pokoncilskih hereza", tragična je stvarnost onih kojima su dogme Crkve ,,prohujale s vihorom". Takvi će, ako se ne obrate, biti glavni protagonisti filma uživo, "Zameo ih vjetar božanske osvete".
   Vaša reakcija je potvrda teze koju sam objavio u članku.

   Izbriši
 2. Ovo nema baš nikakve veze s ekumenizmom, ispravno shvaćenim, ovo je jedna u nizu tragedija rimskog biskupa.Ali netko je već rekao, užasava me činjenica da ljudi koji mrze Katoličku Crkvu, vjeru, dogme, nauk, svjetlo...vole papu Franju.Naravno, vjerojatno je samo riječ o njihovoj krivoj interpretaciji njegovih simboličkih radnji, čina, gesta i riječi, i o našoj "false alarm" nepotrebnoj uzbuđenosti.

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)