ponedjeljak, 28. srpnja 2014.

Međureligijski čestitari

"Od srca želim da ovogodišnja proslava blagdana ramazanskog bajrama urodi plodovima i blagoslovom svemogućeg i milosrdnog Boga, stoji u čestitci kardinala Bozanića."

Islam: lažna, barbarska i genocidna religija nastala u arapskom kulturnom kontekstu. Osnivač joj je lažni prorok Muhamed. Oponent i uporni neprijatelj božanske objave Gospodina Isusa Krista i stalni progonitelj djece Božje. Dokaz je tome, konstantni progoni i pokolji katolika u Siriji, Pakistanu, Iraku i Nigeriji. Statistike pokazuju da su katolici izloženi najkrvavijem teroru upravo u islamskim zemljama.

Očito je da nova generacija kardinala (i ne samo njih), koja nije konkretno upoznala prirodu islama, ne može uporabom zdravog razuma povezati uzrok i posljedicu, stavljajući na stranu anesteziju ekumenizma i međureligijsku percepciju famozne postkoncilske prakse.

O tradiciji svete Crkve koja govori o islamskoj problematici sve je već rečeno. Vidljivo je da kardinali preziru svetu Tradiciju. Ponašaju se kao da je Katolička Crkva ustanovljena revolucionarne 1965. godine.

Žalosno je kako i mnogi katolici, počevši od baze, imaju pozitivno i nekritičko nastrojeno mišljenje prema gore spomenutoj lažnoj religiji i njenim pripadnicima. Što preostaje normalnim katolicima u trenutnim okolnostima, kada sljepoća većine crkvenih pastira stvara svijet iluzija, koje polaganim i sigurnim koracima mijenjaju percepciju i vjeru današnjih katolika.

Jesmo li na pragu stvaranja nove "humanističke" Crkve koju je Gospodin objavio bl. Anni Katharini Emmerich, ili je ovo tek posljednji stadij bolesti koncilskog pacijenta?!?

Jedno je sigurno. Naša je dužnost moliti se za našu progonjenu braću koja trpe mučeništvo zbog Imena Kristova. Njihovom prolivenom krvlju Sin Božji poškropit će Katoličku Crkvu i obnoviti je ponovno u Duhu i Istini. Ne zaboravimo što je rekao Tertulijan: "Krv mučenika sjeme je novih kršćana." Na toj činjenici možemo uvijek zahvaljivati predragocijenoj Krvi Kristovoj!

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)