srijeda, 23. srpnja 2014.

'Novi Duhovi'


"Sveta Rimska Crkva čvrsto vjeruje, ispovijeda i propovijeda, da svi oni koji su izvan Katoličke Crkve, ne samo pogani već i Židovi, ili heretici i šizmatici, ne mogu imati udjela u vječnome životu i odlaze u vječnu vatru koja je pripremljena Đavolu i njegovim anđelima, ako ne pristupe Crkvi prije kraja svojih života; da je jedinstvo ovog crkvenog tijela od takva značaja da oni koji su joj vjerni i obavljaju Crkvene sakramente pridonose spasu i provode postove, daju milostinju i obavljaju druga djela pobožnosti i prakse kršćanskih autoriteta, primaju vječnu nagradu; i da se nitko ne može spasiti, bez obzira koliko je dao milodara, pa čak i da je prolio krv u ime Kristovo, osim ako nije ustrajao u krilu i jedinstvu Katoličke Crkve." Papa Eugen IV.; Bula Cantate Domino, 1441. Ex cathedra


U Asizu, 1986. godine, na Svjetski dan molitve za mir, papa Ivan Pavao II. osobno je dočekao i pozdravio sve uzvanike. Između dvanaest svjetskih religija, svi su ,,kršćani" bili predstavljeni kao jedinstvena cjelina. Ostalih jedanaest zastupljenih religija bile su: islam, židovstvo, budizam, šintoizam, zoroastrizam, sikhizam, džainizam, bahaizam, rissho-koseikai i tradicionalne poganske religije Afrike i Amerike. Sve te lažne religije predstavljale su ukupno 63 osobe.

"Danas je bez duha Asiza nemoguće biti kršćanin. Duh Asiza je duh Drugog vatikanskog sabora." fra Petar Anđelović


Poljak Beskid Zywiecki je 2. travnja 2005.,
u trenutku smrti pape Ivana Pavla II. snimio fotografiju (lijevo)

Da se odmah distanciram od fotografije. Učinila mi se veoma zanimljivom. Plamen vatre tijekom izgaranja može pokazati lik čovjeka ili životinje. Neobična asocijacija i rijetka pojava. Kao da promatramo oblake i pronalazimo forme koje nas podsjećaju na već spomenute oblike.Duh Asiza je deformirano dijete revolucije Drugog vatikanskog sabora koje je produciralo radikalno odstupanje od pologa vjere.

2 komentara:

 1. Da se odmah distanciram od fotografije. Učinila mi se veoma zanimljivom. Plamen vatre tijekom izgaranja može pokazati lik čovjeka ili životinje. Neobična asocijacija i rijetka pojava. Kao da promatramo oblake i pronalazimo forme koje nas podsjećaju na već spomenute oblike.

  Robertić, pa kaj si onda stavio sliku?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Zanimljivo pitanje! Pokazuje nam koliko je današnje stanje zabrinjavajuće. Sliku sam skinuo s jednog bloga koji je opasan za duhovno zdravlje katolikâ. Blog se smatra katoličkim, a pršti čudnim teorijama. Možda ste čuli za tvrdnje tipa: "Poslije koncila nema katolika." Očito je svijet jedna velika bolnica koja traži svete svećenike. No bez tradicionalnog kursa Svete Stolice situacija će se nadalje samo pogoršavati.

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)