utorak, 1. srpnja 2014.

Posveta Predragocjenoj Krvi KristovojHvala Ti Gospodine Isuse Kriste, što si postao čovjekom da na zemlji objaviš ljubav vječnog Oca. Hvala Ti Sine Božji, Ti si uzeo naše tijelo i krv da nam postaneš bratom i prijateljem. Hvala ti dobri Pastiru, što si dao svoj život za svoje stado da opereš i posvetiš svojom Krvlju sve one koji Tvoju Riječ primaju i tako imaju udioništvo u Žrtvi pomirenja.

Tebe Gospodine, hvalimo i slavimo sa svim anđelima i svetima, jer si svojom Predragocjenom Krvlju uništio krivnju čovječanstva. Veličamo te što si dajući svoj život darovao nam novu nadu; umirući za nas, smrt nam je postala prelazom u uskrsnuće; iskazujući nam milosrđe, postajemo u zajedništvu s Tobom izvorom milosrđa i pomirenja.

Spasitelju naš, hvalimo Te i slavimo što si nas po po krštenju i potvrdi pridružio svom tajanstvenom tijelu - Crkvi. Po Euharistiji zapečaćuješ vez ljubavi i mira, po sakramentu Pomirenja liječiš rane našeg zemaljskog putovanja ili obnavljaš život milosti ako nije izgubljen. Isuse, veličamo Te i častimo radi Tvoje Riječi i sakramenata koji nas čine živim udovima Crkve.

Zahvaljujemo Ti za one, koji umjesto Tebe upravljaju Tvojim stadom, koje si stekao svojom vlastitom Krvlju. Gospodine, hvala Ti također za sve ljude preko kojih smo smjeli primiti vjeru. Hvala Ti za sve one koji su nas vodili putem Tvoje ljubavi. Danas Ti želimo posebno zahvaliti što u Tvojoj svetoj Krvi nalazimo smisao života, trpljenja i umiranja.

Iz ljubavi si postao čovjekom, trpio i umro na križu, tako si nam omogućio da i mi možemo darovati svojim životom, trpljenjem i smrću istinsku ljubav Bogu Ocu i svim ljudima. Zato mi se danas (iznova) posvećujemo Tvojoj Predragocjenoj Krvi. Obnavljamo svoju krsnu posvetu i želimo biti svjesniji, radosniji i spremniji članovi tvoga Tijela - Crkve.

Želimo svojim životom nadopunjati što još manjka otkupljenju svijeta. Naše vrijeme je Tvoje. Naša je radost da Tebe razveseljujemo. Želimo da svojim trpljenjem sudjelujemo u Tvojoj otkupiteljskoj ljubavi. S Tobom želimo dati svoju krv i život za spasenje čovječanstva. Gospodine, dopusti da budemo s Tobom >rijeka milosrđa< koja pobjeđuje strah i zle duhove, koja daje snagu onima koji su u opasnosti, koja tješi i jača trpeće, koja pokazuje put onima koji ga traže, koja potiče zalutale na obraćenje, koja ohrabruje Bogu posvećene, koja pomaže umirućima, a pokojnima dariva vječni mir.

Gospodine Isuse Kriste, radi svoje Predragocjene Krvi daruj nam vjernost ovoj posveti koju Ti danas upravljamo (obnavljamo). Učini da budemo revni u promatranju i štovanju otajstva Tvoje ljubavi. Jačaj nas u širenju ove pobožnosti da bi još mnogi svjesnije imali udjela u molitvama Predragocjene Krvi, i u našem životu koji neka služi proslavi Oca u nebu i spasenju čovječanstva. Amen.

Blažena Djevice Marijo, Majko Predragocjene Krvi, moli za nas!

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)