četvrtak, 7. kolovoza 2014.

Blasfemni obredi: Zec umjesto svećenika
Pažnja! Modernist, pardon, Zec se dočepao ambona. Nije to obred za Lovačko društvo, u to možete biti zacijelo uvjereni. Radi se o Misi koja je namjenjena maloj djeci. Abusus koji će u bliskoj budućnosti izazvati ogromnu štetu vjeri malenih. Čini se da je mlinski kamen blaga kazna za moderniste koji vrijeđaju Gospodina u Njegovom Svetištu - Crkvi Božjoj. Bog ne oprašta sablažnjavanje djece, gospodo modernisti! Bog nije samo ljubav i milosrđe - On je strašan, ljubomoran i osvetoljubivi Bog. Sjetite se što je Sin Božji učinio trgovcima u hramu; što će tek učiniti onima koji ga u Njegovim crkvama vrijeđaju! 

Bolesna sklonost za izravnom interakcijom između svećenika i vjernika u novom Obredu, pokazuje nam koliko je malo potrebno da se u prakticiranju cool-misâ izrežiraju obredi koji strašno vrijeđaju Gospodina, a oduzimaju dostojanstvo svećenstvu i prisutnim katolicima.

Epidemija abususa je preplavila Zapad, i već ulazi u posljednju fazu protestantizacije katolika. Očekuje li i nas završna implementacija novih Kasperijanskih 'liturgijskih' re-formi kako bi se katolike (i ne samo katolike) vratilo u crkvene klupe? Namjerno sam napisao "liturgijskih" jer modernisti se koriste riječju "Pastoral", kako bi se postojećom krinkom uništila Liturgija; to jest Crkva. Dakle, koncilska lozinka i trojanski konj je riječ - Pastoral.

Po postojećoj protestantskoj metodi koju, nažalost, prakticiraju modernistički biskupi i svećenici, a koja u sebi sadrži antropocentrizam i potrebu za nedopuštenom liturgijskom kreativnošću, stvaraju ovisnost u vjernicima te im prepuštaju inicijativu u kreiranju Mise, kako bi ih zadržali budnima i vratili u sve praznije crkve.

"Katolici koji se mole kao protestanti", upozorio je nekoć davno na novu Misu, časni nadbiskup mons. Marcel Lefebvre! Danas je to stvarnost, zapravo zabrinjavajuća epidemija još razornijeg liturgijskog evolucionizma. Nije to više rijetkost u nekoj liberalnoj župi negdje na Zapadu, koncem 60-ih, prije prelaska na novi obred Pavla VI. Ono što je bila iznimka postalo je pravilo. Cijeli je Koncil, čini se, koncipiran u tome smislu.

Ne čudi onda činjenica nepoznavanja osnovnih istina katoličke vjere kod djece koja su prisustvovala sablažnjivim obredima. Poslije sakramenta svete Potvrde odlaze u bezbožni sekularizirani svijet i gube ono malo vjere koju su primila od klera zadojenog modernizmom.

I takve cirkuske Mise (neka mi oprosti Gospodin) postaju tragikomične i neozbiljne jer su banalističkog karaktera, te ciljaju na sentiment vjernika podižući ga na pijedestal njegova ega, a Gospodin zapostavljen u Tabernakulu, iza leđa svećenika ponižen i osramoćen krvari, dok neki pohmanitali Zec iza ambona izvodi igrokaz sramote pred dušama nedužne djece i kvari njihovu nevinost; koja je temeljna predispozicija za budući kršćanski život posut trnjem križeva i ružama svetosti. Suptilan modernistički odgoj, odnosno sablažavanje malenih korištenjem pokvarenoga malograđanskog i ateističkog sentimentalizma.

Novus Ordo Missae, to jest Misa Normativa u njezinoj najčišćoj varijanti je ipak jedan veliki abusus koji doktrinarno odkatoličen, u svojoj slobodnoj praktičnoj posljedici rađa nove liturgijske abususe. Logika uzroka i posljedice! Svako se stablo poznaje po njegovim plodovima.

Više nego ikad vidljiva je strašna kriza biskupâ, koji već desetljećima dezorijentirani i opsjednuti uvijek novim pastoralnim reformama, aktivno i pasivno, ubrizgavaju otrov u Krvotok mističnog Tijela Crkve, povodeći se Machiavellijevom maksimom kako cilj opravdava sredstva. Ostaje nam utjeha da svaka kriza koja je pogađala Katoličku Crkvu kroz njezinu povijest, uvijek je završila izravnom i čudesnom Božjom intervencijom preko svojih sinova i kćeri, što pravovjerni i vjerni ispuniše poslanje koje im je Providnost odredila.
Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)