utorak, 12. kolovoza 2014.

Kako je počela priča Marije od Božanskog milosrđa

"Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet. Po ovom prepoznajete Duha Božjega: svaki duh koji ispovijeda da je Isus Krist došao u tijelu, od Boga je. A nijedan duh koji ne ispovijeda takva Isusa, nije od Boga: on je Antikristov, a za nj ste čuli da dolazi i sad je već na svijetu. Vi ste, dječice, od Boga i pobijedili ste ih jer je moćniji Onaj koji je u vama nego onaj koji je u svijetu." (1 Ivanova 4, 1 - 4) 


Članak sam pronašao na internetu, a preveden je na hrvatski jezik. Govori o iskustvu koje je Marija od Božanskog milosrđa osobno doživjela, vjerujući da joj se Krist, Blažena Djevica i Duh Sveti objavljuju, tražeći ju da upozori svijet na Gospodinov Drugi dolazak. Marija vjeruje da kao sedmi glasnik (anđeo), odnosno od Boga pozvani posljednji prorok ima za misiju upozoriti svijet na obraćenje, jer navodno smo pred skorim dolaskom Antikrista i lažnog proroka. Prije tkz. Objave, kako je rekla, držala se je ,,ravnodušnim vjernikom". Vrlo sumnjiva duhovna predispozicija za mistični susret i poruke ovakve vrste. Susret na razini Otkrivenja koje je objavljeno sv. Ivanu Apostolu.

Njezine su poruke izazvale velike kontroverze i prijepore u Dublinskoj nadbiskupiji, gdje gospođa Marija živi, kao i u cijeloj Crkvi. Članak govori o njenom prvom susretu s "Gospodinom". Učinio mi se zanimljivim, ne znam razlog. Članak sam s jednog bloga skoro doslovce prepisao. Nije mi poznato tko je u stvari prevoditelj teksta, no to i nije posebno važno. Dovoljno je razumljiv da bi se mogao teološki i sa sličnim mehanizmima preispitati u duhu citata Prve Ivanove poslanice, kojeg sam gore napisao: zapravo u duhu prakse, dobre i pravovjerne Tradicije Crkve. Sve me ovo na izvjestan način u nekim sličnostima podsjeća na fenomen Međugorja. Vrijeme će, kako i priliči, pokazati plodove ukazanja i autentičnost Marijinih poruka.
Bilo je 3 sata ujutro, 9. studenog 2010., kada se Marija odjednom probudila. Ne prije nego je pogledala na vrijeme, koje je sjalo crvenim svjetlom s digitalnog sata kraj njenog kreveta, postala je svjesna da drukčije osjeća svoje tijelo. Osjetila je kao da nema težine i iskusila je snažan osjećaj u trbuhu koji se činio kao da putuje do njenih nogu dodirujući svaki živac i mišić. Paleći lampu kraj kreveta, niz moćnih osjećaja, i fizičkih i duhovnih, uzburkao je poput električne struje njeno cijelo tijelo. Zbunjena i nadvladana, sjela je. Odmah je bila privučena slici Isusa na ormaru pokraj kreveta. Lice na slici počelo se mijenjati. Postalo je živo. Na njeno zaprepaštenje, slika Isusa nasmijala joj se i Njegove usne su se počele micati kao da govori.

Njegovo je lice bilo oživljeno, sa različitim izrazima nježnosti, zabrinutosti i suosjećanja koji su prožimali sliku. Iako nije mogla čuti Njegov glas, nagonski je znala da je On želio komunicirati s njom. Odmah je znala da je to Božja prisutnost. Neobično, osjetila je ublažujuću smirenost koja je bila u suprotnosti s ponešto nestvarnim ozračjem u sobi. Drhteći, dok su suze tekle niz njeno lice, postala je poput malog djeteta pred Njim. A onda je dobila moćni nagon da zapiše ono što je znala da joj Isus govori. U pozadinu njenog uma došlo je shvaćanje da su se upravo otvorila vrata. Upaljen je prekidač i nema povratka. Grabeći staru kuvertu i uzimajući olovku pored kreveta, riječi su se počele oblikovati u njenim mislima.

Napisala je ono što je čula i što joj se govorilo na nježan, ali nadmoćan način. Svaka je riječ bila oblikovana, razgovijetno, jasno i bez pauze, čim je njena olovka dotakla papir. Prve riječi koje je zapisala bile su, "Tvoja Volja je moja zapovijed". Bez shvaćanja zašto je to napisala, znala je u srcu da je to bio prirodan i spontan odgovor. Nekako je znala da je to trebala najprije zapisati. I zatim je došla prva poruka koju joj je dao Isus Krist. Poruka, koja joj je izgovorena, sadržala je 745 riječi i trebalo joj je točno 7 minuta da ju zapiše riječ po riječ, od početka do kraja. Slijedećeg jutra, u hladnom svjetlu dana, bila je nadvladana osjećajem nestvarnosti. S osjećajem slabosti, znala je da je ono što se dogodilo prošle noći bilo stvarno.


I tako je pročitala poruku. Drhteći zgranuta i u nevjerici, tekle su suze kada je Istina počela prodirati. Pametna žena, Marija, majka četvero djece, vodila je zauzet i ispunjen život. Navikla rješavati mnoge izazove dan za danom u poslu, bila bi prva koja bi odbacila takve tvrdnje. A ipak, znala je u srcu da ne samo da nije umislila poruku, nego da ne bi nikada imala sposobnost napisati nešto poput ovoga. Nervozno, podigla je Isusovu sliku ponovno i pogledala je, čekajući. Izazivajući sliku da se ponovno pomakne. I to je učinila. Ovog je puta plakala, molila Isusa da joj udjeli znak da je cijela stvar samo u njenoj mašti. Bilo je 11 ujutro. Slika se kao i prije promijenila, i Isusovo je lice ponovno oživjelo. Bio je odjeven u bijelo, sa zlatnim sjajem oko vrata. Njegovo je lice bilo dugo i tanko. Imao je crvenkasto smeđu valovitu kosu do ramena, prodorno plave oči i bio je okružen blistavim prodornim svjetlom. To svjetlo, kaže Marija, je vrlo jako i oduzima vam snagu.

Pogledao ju je nježno, sa zabrinutošću, suosjećanjem i dubokom trajnom ljubavlju. Tada se nasmiješio. Njeno je tijelo iskusilo snažni bestežinski osjećaj ponovno. Zapisala je slijedeću poruku, osobnu. Mnogo kraću nego noć prije. Ovog joj je puta Isus rekao da ne bude zastrašena. I da, stvarno, On je taj koji govori s njom. Pozvao ju je da ne pobjegne i da bude jaka. Uvjerio ju je da ga ne zamišlja. I tako su počele poruke, iako Marija, u početku, nije imala pojma o čemu su ili što znače. Bila je jako zastrašena zbog reakcije javnosti na takve poruke, i bilo joj je lakše kada joj je Isus rekao da želi da ostane skrivena zbog mnogih razloga. Kako joj je istina polako postala jasna, da su poruke u stvari vjerodostojne, iako se osobno nadala da neće biti, pretpostavila je da je još jedan vidjelac, osoba koja ima vizije.

Nije se o tome radilo. Isus joj je konačno rekao tko je ona. Rekao joj je da je prorok Kraja Vremena (izraz koji nikada prije nije čula), i da je bila odabrana. Poslana je kao sedmi Glasnik da izgovori, u Isusovo ime, pečate sadržane u Knjizi Otkrivenja kako bi se svijet pripremio za Njegov drugi dolazak. Otada je skoro svakodnevno primala poruku od Isusa Krista. Neke joj je poruke dala Djevica Marija, Majka Božja, koja je Mariji dala novo ime po kojem želi biti poznata, Majka Spasenja. Prva poruka koju je primila od Boga Oca bila je u lipnju 2011. Prije nego je primila ovu poruku, bila joj je dana poruka Duha Svetoga koji joj je objavio da Bog Otac želi govoriti s njom. Drhtala je tijekom primanja ove poruke, ne zato što je bila zastrašena, već zbog Njegove moći i čiste ljubavi koju ima za cijelo čovječanstvo.

Objasnio joj je zašto je stvorio svijet, najprije. Da bi mogao imati Obitelj. Marija je rimokatolkinja, ali kaže da je, dok nije primila poruke, bila ravnodušan vjernik. Vjerovala je u Boga, ali nije bila odana u tradicionalnom smislu. Kako bilo, u mjesecima koji su vodili do prve poruke, iskusila je duhovnu obnovu i svjedočila je osobnim objavama Djevice Marije, iako je to čuvala za sebe. Kao ishod objava, počela je više moliti, posebno svetu Krunicu. Dok je molila Krunicu pred kipom Naše Gospe 8. studenog 2010., Naša joj je Gospa dala poruku, koju je zapisala, ali nije imala pojma što znači. Mariji je rečeno da je na vidiku Drugi Dolazak Isusa Krista i da je ona posljednji glasnik, posljednji prorok. Rečeno joj je da je ona sedmi Glasnik, sedmi anđeo, koji će svijetu objaviti sadržaje Pečata u Knjizi Otkrivenja, koje otvara Jaganjac Božji, Isus Krist.

Njoj dane poruke, koje čine Knjigu Istine, naviještene su u Danijelovoj Knjizi za kraj vremena. Dane su svijetu kako bi pomogle širiti obraćenje, tako da sva Božja djeca mogu biti spašena od Antikrista koji će se uskoro objaviti u svijetu. Bog, ona kaže, želi sve spasiti, uključujući otvrdnule grješnike. Svi spašeni ući će u novi raj na zemlji, gdje će imati um, tijelo i dušu. Živjet će u raskoši, ljubavi, miru, skladu i neće željeti ništa. Ovo je naslijeđe koje je Bog obećao svoj svojoj djeci.

Nadilazit će sve što možemo zamisliti, kaže ona, ali samo oni koji se okrenu Bogu i zamole ga za oprost mogu ući. Oni će imati vječan život. Ako odbiju Boga, bit će bačeni u vatre pakla s Antikristom, lažnim prorokom i svima onima koji slijede Sotonu. I nemamo puno vremena.                                                  

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)