ponedjeljak, 25. kolovoza 2014.

Osmjeh, molim!


Fascinantno je koliku sposobnost imaju katolički karikaturisti u predstavljanju karaktera osobe prenoseći konkretne situacije na duhovit način. Dobro, ima tu i malo imaginacije, no u tome jest bit i ljepota karikature. Katolici vole humor na svojstven način: intelektualno rafiniran, onako gosparski... A opet tako prirodan i neusiljen.

Bez obzira kojoj kulturi, mentalitetu, staležu i rasnoj skupini pripadali, svi su katolici međusobno veoma slični. Brzo se međusobno povežu u zajedništvu jedne i svete Crkve, a humor ostaje jedan od mostova koji gradi istinska prijateljstva i ukrašava lijep osmijeh na licima.

Međuostalim, radost tako svojstvena samo katolicima. Ta djeca smo Božja koja ne smiju izgledati uštogljena i smrknuta, poput protestantskih pastora iz starih američkih filmova. Napomena: Možete si dozvoliti trenutak opuštanja i ne uzimati karikature ozbiljno k srcu :) Dovoljan je Vaš lijepi osmjeh :) Bilježim se s poštovanjem! Blagodarim!


2 komentara:

 1. Koji je ovo pravoslavni pop s papom?

  Ante

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To nije pravoslavni pop, već katolički nadbiskup mons. Marcel Lefebvre, još iz vremena kad ga je papa Pio XII. postavio za Nadbiskupa frankofone Afrike.
   Au revoir, Ante! :-)

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)