srijeda, 20. kolovoza 2014.

Važno je zvati se papa Pio
Stota je obljetnica smrti kad se papa Pio X. preselio u blaženu vječnost, točno na današnji dan, 20. kolovoza 1914. godine. Bijaše on veliki Papa, istinski katolički obnovitelj koji bi svima, u ionako teškoj vjerničkoj svakodnevici, trebao služiti kao uzor nasljedovanja Gospodina Isusa Krista i Blažene Djevice Marije, onako kako nas uči jedina i sveta Katolička Crkva.

Ovaj sveti Papa je veoma uspješno ispunio ono što Gospodin Bog očekuje od Svoga namjesnika na Stolici svetog Petra. Njegova svetačka svestranost i umijeće upravljanja Crkvom zadivljuje njegove suvremenike, kao i sve ostale koji su upoznali pontifikat Pape - župnika. Kao i sve pape koji mu prethodiše Papa Sarto je imao onu Piovsku patničku dušu, što ga je po Duhu Svetome činila posebno osjetljivim za potrebe Crkve, približavajući ga siromašnome katoličkom puku koji ga je zbog te njegove otvorenosti potrebama i siromaštvom preobrazilo u alter Christusa u očima i dušama naroda.

Zbog toga su ga katolici veoma voljeli. Pio X. je isto tako u svojoj mladosti pretrpio ne tako lagan teret neimaštine. Upravo u takvoj oskudici gdje nema navezanosti na imetak i bogatstvo, rađali su se i stasali mnogi istinski i čvrsti katolički karakteri; uz svijeće molitve, rada i žrtve koje nisu gušili radosti kršćanskog života.

Nadbiskup Marcel Lefebvre nije bez važnog razloga uzeo papu sv. Pija X. za zaštitnika Svećeničkog bratstva koje je osnovao kako bi sačuvalo onu istu vjeru u narodu koju je posjedovao i širio ovaj veliki Papa. Monsinjor se nije prevario. Zbog činjenice da je sv. Pio X., međuostalim, bio glavni borac protiv zabluda modernizma, Svećeničko bratstvo sv. Pija X. je praktički dokazalo na svom primjeru i životu tradicionalnih katolika Bratstva, kako se čuva i prenosi sveti polog vjere.

Kapele i priorati Bratstva su jasan i nedvosmislen znak predanja i svetosti koje jamči sveta Tradicija, kada se živi onako kako su katolici svjedočili svoju vjeru kroz dvadeset stoljeća Križnog puta Crkve Božje. Plodovi su ono po čemu se prepoznaje istinitost svjedočanstva i pravovjernost vjere. Neka nas i dalje prati nebeski zagovor svetoga pape Pija X.! Sv. Pio X., štiti nas i izmoli nam kroz Božansko Srce Isusovo i Bezgrješno Srce Marijino istinsku obnovu vojujuće Crkve!

Svima vama Božji Blagoslov i zaštita Bezgrešne Djevice - Majke Gospodinove i naše!
Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)