subota, 27. rujna 2014.

Liberal, ukidanje celibata i žene svećenice


Adam, Eva i utemeljitelj liberalne teologije


"[...] No, što sa ženom u suvremenoj Crkvi? Kod luterana ženski pastori funkcioniraju vrlo dobro, ali to proizlazi iz specifičnosti evangeličke teologije, koja je građena ipak na Lutherovom otvorenom pogledu na svijet. Uvjeren sam npr. da nikada žene u pravoslavnim crkvama neće biti svećenice ili đakonese. Što se tiče Katoličke crkve, smatram da prvo treba ukinuti celibat, pa onda razmišljati o ženama svećenicima, jer bilo bi ludo da se teret celibata proširuje. Za početak, kao što Novi zavjet i povijesna svjedočanstva pokazuju, postojale su đakonese, pa bilo bi dobro da se krene sa ženskim udanim trajnim đakonima. Ali znajući kakvo je stanje u Vatikanu, to je teško očekivati. Iako, generalno gledajući, ne postoji biblijska prepreka da bi žene bile ređene kao svećenici. To nigdje nije zabranjeno u Novom zavjetu. [...]"


Članak: Žena u Crkvi: Temelj vjerničke zajednice, smetnja ili nešto treće, autor Mislav Miholek

O, g. Miholek, pa Vi ste novi mesija liberalne ženske populacije. Za ovaj svoj autorski rad dobit ćete mnogo lajkova, naklonost emancipiranih žena i feminističkih teologinja. Portal na kojemu pišete svoje hereze i propitkujete smisao celibata i svećeništva, rezerviranog isključivo za muškarce po providnosti Gospodnjoj, priskrbit će Vam poslije smrti jedan veliki i definitivni lajk od utemeljitelja liberalne teologije.

Bog se smilovao Vašoj duši i udijelio vam milost pokajanja!Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)