subota, 27. rujna 2014.

Majčin dan




Sveta Tradicija Crkve je na poseban način odala počast Blaženoj Djevici Mariji, međuostalim, posvećujući joj svaku subotu. Kako i dolikuje Majci Božjoj, Ženi koja je rodila i odgojila Sina Božjega, Bogorodica nas uvodi u veliki dan - Dan Gospodnji, kad se njezin Sin prikazuje svojom misnom žrtvom Bogu Ocu, preko ruku prezbitera za naše i grijehe cijeloga svijeta. Veliko je to otajstvo Gospodinove žrtve i božanske ljubavi. Tko će shvatiti misao Gospodnju i Njegove naume?!?

IV. stoljeće, egipatska pustinja, iskustvo svetih otaca pustinjaka 

"Gledasmo u čudu! Po molitvenoj posveti pretvori se hostija u tijelo malenog djeteta. U trenutku prije nego je svećenik počeo lomiti posvećenu hostiju siđe Anđeo Gospodnji s Neba i rasječe mačem božansko dijete u onoliko dijelova na koliko ga je izlomio prezbiter."

Boli li te strašno Gospodine? Što smo učinili da toliko vrijedimo u Tvojim očima?

Nikada nećemo spoznati dubine Tvoje Ljubavi. No, dovoljno je i malo vjere, poput sjemena gorušice, koliko može ponijeti naše biće, da rodimo stablo ljubavi kako bi se Ti u svojoj braći mogao okrijepiti u krošnji našega srca. Zato Ti svojom Zdravomarijom pružam Njezino Bezgrješno Srce da se u krošnji Kraljevske Kćeri i svoje Majke, možeš odmoriti od vrele pustinjske žege mojega srca i okrijepiti od suhoće bez ljubavi od koje svednevice žeđaš.

Magnificat, anima mea Dominum...





Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)