srijeda, 10. rujna 2014.

Mihaelu Arhangjelu
Molitva svetom Mihaelu Arhangjelu 

Preslavni poglavico Mihaele, vojvodo vojske nebeske, primatelju duša, pridobitniče zlih duhova, Crkve Božje braniču i zaštitniče, nas sve kolike, koji k tebi vapijemo, od svake tegobe oslobodi i u svakoj službi Božjoj čini da napredujemo po tvojoj predostojnoj molitvi. 
Sveti Mihaele, brani nas na boju, da ne poginemo na strašnome sudu; primi nas poslije smrti naše i privedi u kraljevstvo nebesko. 

- Moli za nas sveti Mihaele!

- Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!


Pomolimo se:

Svemogući vječni Bože, koji si za spasenje naravi čovječanske od prevelike dobrostivosti svoje slavnoga Mihaela arhangjela čudesno odredio, dopusti milostivo, da s njegovom spasonosnom pomoću dostojni budemo ovdje od sviju neprijatelja kreposno obraniti se, u našem s ovoga svijeta polasku od svake napasti osloboditi se, i tvojemu preuzvišenomu veličanstvu po njemu sretno prikazani biti. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.


Iz molitvenika Pobožnost molitvena (Kanižlićeva molitvenica)
S dopuštenjem duhovne oblasti nadbiskupije Zagrebačke, 1893. g.Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)