petak, 26. rujna 2014.

Neokonzervatizam domaćih kardinala i biskupa, velikih neprijatelja tradicionalne Mise


Zaštitnik tradicionalnog katolicizma, papa sv. Pio X.

Mnogi se biskupi predstavljaju tradicionalnim katolicima, a najveći su zagovornici i promicatelji drugovatikanskih reformâ. Uistinu, nemoguća koegzistencija.

Pokušajte u kovačnici ili tvornici legura istovremeno izliti jednu kocku od metala i plastike. Nemoguć zadatak. To je jalov pokušaj koji je unaprijed osuđen na neuspjeh. Smiješno je i pomisliti da je nešto takvo izvedivo.

Motu proprio Summorum pontificum koji je donio papa Benedikt XVI., i kojim se izričito dopušta mogućnost celebracije tradicionalne Mise, bez potrebe za ikakvim posebnim indultom, nakon toliko godina od stupanja na snagu, donio je jalove plodove. Jedna jedina tradicionalna Misa u Zagrebu, u crkvi sv. Martina, na ogromnom području gdje žive hrvatski i ini katolici. Čak se i ta jedina Misa, s vremena na vrijeme bojkotira jer su zadužili samo jednog celebranta. Sramotna i porazna statistika kojoj su uvelike kumovali kardinal Bozanić i njegovi biskupi, koji se drže tradicionalnim katolicima.

Očito je da nemaju pojma što je tradicionalni katolicizam! Oni su samo tragični dokaz (ko)egzistencije jalovog neokonzervatizma u pokoncilskoj Crkvi. Neokonzervatizam je svojevrsno ruganje istinskoj Tradiciji, a koristi se super-ublaženim formama Tradicije. Dakle, celofan pseudotradicije umotan u praksu i mentalitet pokoncilske ekleziologije.

Zbog takvih biskupa u Crkvi traje velika kriza katoličkog identiteta i vjere. Naši kardinali i biskupi nisu u mnogo boljoj poziciji od tolikih heretičnih kardinala i biskupa na Zapadu. Postoje, doduše, nekakve razlike i prednosti koje idu u prilog našim biskupima. No, heretične izjave i pisanja biskupa Šaška i drugih autora koji su se bavili tematikom liturgije, a koje sam pročitao prije nekoliko mjeseci pružaju razlog za ozbiljnu zabrinutost. Nouvelle théologie polako prodire i u naše krajeve. Mogli bi se uskoro pretvoriti u mrtvački 'katolicizam' zapadno-europskog tipa.

Kardinal Bozanić i njegovi biskupi očito nisu svjesni da su postali velika zapreka tradicionalnoj Misi na našim prostorima. Svakako ne bih htio biti na njihovom mjestu. Nisu svjesni da su postali veliki borci protiv tradicionalne Mise, odnosno neprijatelji Gospodinovi. A smatraju se tradicionalnim katolicima. Tragikomično! Pa, gospodo biskupi, da Vam pokažem na jednom primjeru abecedu Tradicije i pologa vjere:

- Istinska Tradicija ne podnosi Novus Ordo Missae koja je cjelovito gledajući jedan veliki doktrinarno-liturgijski abusus, čak i u svom najčišćem obliku. To zacijelo niste učili pohađajući bogosloviju.

Dovoljno za početak! Ostale informacije potražite u zaključcima Tridentskog koncila pa nadalje.

Još nije kasno za Vas, osim ako ne želite slijediti Papu Franju i njegove reforme, širokom cvjetnom avenijom apostazije u suludi svijet vječnog očaja! Vaša odluka!


Zahvaljujući hrvatskim kardinalima i biskupima tradicionalna Misa se celebrira po hotelskim dvoranama1 komentar:

  1. Obratiti pažnju na post: christusrexhrvatska.blogspot.com/2014/04/semper-infideles-vi.html !

    Članak je pod oznakom Kriza u Crkvi!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)