utorak, 16. rujna 2014.

Teresa od herezâ
Dobro došli u još jednu epizodu neomodernističkog Koncilskog cirkusa, koji je 1962 g., osobno režirao crkveni liberal i Revolucionar novije Crkvene povijesti. Njemu su, naime, masonske lože odale posebnu počast kad je upropastio vjeru po-koncilske generacije, i njezine gorke plodove ostavio kao zalog zajamčenog uništenja idućih stotinu godina. Za zasluge, i tako dalje, i tome slično, proglasiše ga tobožnjim svecem Katoličke Crkve. Bez i jednoga čuda koji je zahtijevao proces kanonizacije. Perverzni apsurd, tako svojstven novorednim teolozima.

Kad je umro Angelo Roncalli, masoni mu u svojim javnim glasilima iskazaše veliku zahvalnost nazivajući ga najvećim crkvenim liberalom 20. stoljeća. Možete zamisliti kako li danas, nakon pola stoljeća pokoncilske renesanse, posljednjega papu Franju kuju u pentagramske zvijezde na svodovima svojih loža. Velike ribe su odavno u njihovoj mreži. Sve druge priče su za malu djecu i pokoncilske poslušnike.

Dakle, stvorili su Crkvu po mjeri ideala francuske revolucije; onih istih koje su tako uspješno ugradili u koncilske tekstove. Crkva po mjeri revolucije. Bunt protiv, do tada monolitne božanske institucije, koja se preko noći desetkovala radikalno odstupajući od kursa koji ju je, Duhom Svetim, sigurno vodio kroz oluje bezbožnoga svijeta. Od toga vremena vjera životari u skupinama tvrdoglavih katolika, kojih je na širem planu, iz generacije u generaciju sve manje.

Nije prošlo mnogo, izrodiše se djeca gnjeva. Oni su djeca Koncila. Protagonisti uništenja. Koncilski gestapo. Progonitelji stare Mise i sirotih svećenika koji se nisu htjeli odreći gotičke misnice i latinskog duha, koji je prožimao tolike naraštaje svetaca i mučenika kroz stoljeća. Razbijači drevnih oltara, palitelji tradicionalnih misnica, teolozi uništenja i ubojice katoličke vjere. Zombiji koje su izrodili neki čudni ,,Novi Duhovi", koji iza sebe ostavljaju pustoš svakovrsnog indiferentizma i krivovjerja, a podgrijavaju abnormalni nagon stvaranja zamršenih kolopleta novih samoubilačkih eksperimenata.

Djeca Koncila su danas tek onemoćali i sijedih glava staračke ludosti, sigurno uhljebljeni i zadovoljni svojim pionirskim štafetama neomodernističke mladosti, koje su predali slijedećoj generaciji. A ova proslijedila dalje idućoj. I tako dođosmo do posebne vrste izrodâ Nove teologije koji ugledaše svjetlo zamračenja krajem šezdesetih, kad je zakovan veoma neugodan liturgijski čavao u lijes upokojene vjere novijeg naraštaja - djece novoliturgijskog cvijeća - kojemu pripada i 'časna' sestra, lažna benediktinka Teresa Forcades iz Španjolske: feministička teologinja, velika ljevičarka i krivovjerka.

Njezin naraštaj je danas nositelj akademskih titula samozvane neomodernističke teologije, poput suvremenih heretika na raznim bogoslovijama, kao što su kbf-ovci: profesor Kovač i profesorica Filipović. Uskoro će, kad stara generacija kardinala, biskupa, teologa i ostalih, ode Bogu na Istinu, oni nastaviti rušiti i uništavati Katoličku Crkvu.

Baš me zanima kako će generacija koju su ovi potonji neomodernistički heretici odgajali, sutra izgledati kad zauzmu glavne uloge u Koncilskome cirkusu. Grozota pustoši, gora od svih prethodnih predstava zajedno! Glumački amaterizam koji profesionalno uništava rafinirani ukus svojih gledatelja, barem onih iz publike koji su ga Božjim čudom uspjeli sačuvati zdravim od po-koncilskog provincijalizma.

Spasi nas, Gospodine!1 komentar:

  1. Glumački amaterizam koji profesionalno uništava rafinirani ukus svojih gledatelja, barem onih iz publike koji su ga Božjim čudom uspjeli sačuvati zdravim od po-koncilskog provincijalizma.

    Robi, don`t be a drama queen.

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)