ponedjeljak, 22. rujna 2014.

U svijetu bez svetoga, postoji samo profano
Možda nakon listopadske Sinode o obitelji zavlada manija tetoviranja lika pape Franje?! Ne bi bilo ništa čudno. Ionako je forma a ne sadržaj postalo pravilo. Sadržaj je dakako iznimno važan, ako je onakav koji je buntovničke prirode. Bitno je nizvodno ploviti širokom bujicom sebeljublja i prepustiti se duhu svijeta, a što je ispred tih nesretnika jedan veliki vodopad koji će ih zauvijek usmrtiti, moderniste u Crkvi dovoljno i ne zaokuplja posljedica takvog strašnog scenarija. Iznenadilo bi vas koliko je istetoviranih modernista, a pronađe se i poneki pripadnik novog klera.

Ljudi-slikovnice su prepoznali takav liberalan stav pape Franje, koji je svojim kompromiserstvom oduševio mnoge čudake koji s Crkvom nemaju nikakav kontakt jer nisu katolici, a nikada to neće ni postati, bez obzira koliko Franjo i kardinali promjenili pastoralnu praksu u pokušaju privlačenja čudaka u 'svoju' Crkvu. Ljudi-slikovnice imaju o Katoličkoj Crkvi onu percepciju koju je kreirao Hollywood i ostali mrzitelji katoličke vjere.

Često puta hodajući gradom ili selom isprva ne zamjećujemo takve osobe kako, napose u ljeto, oskudno odjeveni, svima arogantno pokazuju svoje tetovaže. Ta nam činjenica mnogo govori o karakteru oslikanih ljudi. Ima tu svakakvih motiva: mrtvačkih glava, sablasnih kosaca, nagih djevojaka, leptira, stilskih ukrašenih slova, likova revolucionarâ (obično ljevičarâ), rock i pop zvijezda, new age anđela... Danas je papa Franjo definitivno in, a za dogledno vrijeme postat će totalno out. Dolaze novi heroji svijeta. Potrebno je i za njih pronaći slobodnog mjesta u poprilično bizarnome tjelesnom šarenilu hodajućih slikovnica.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)