srijeda, 24. rujna 2014.

Zbogom, herr Müller!
Jučer je održan sastanak u Rimu. Tresla se brda, rodio se miš! Na Zapadu ništa novoga. Vjerujem da je pročelnik Kongregacije za nauk vjere, kardinal Gerhard Ludwig Müller hrabro zatražio od Generalnog poglavara FSSPX-a, monsinjora Bernarda Fellaya da prihvati reforme posljednjeg Koncila. Možda mu je nabacio par ustupaka kako bi ga smekšao?!

No, pošto monsinjor Fellay nije završio bogosloviju u suvremenom ambijentu opterećenomu modernom filozofijom i teologijom, u kojemu je indoktrinacija Koncilskim smjernicama glavna okosnica formacije budućeg klera, kardinal Müller nije mogao uspješno iskoristiti jedan od aduta nove škole, pozivajući Bratstvo sv. Pija X. i njegova Poglavara na poslušnost, biskupsku demokratsku kolegijalnost, lažni ekumenizam, slobodu vjere za heretike i pogane, Nove Duhove, osudu katoličkih država i podilaženje duhu svijeta.

Svaki od tih i sličnih koncilijarnih argumenata je bacanje riječi u vjetar. Pa zbog Müllerovih opasnih argumenata u korist progona pravovjerja, blagopokojni je nadbiskup Marcel Lefebvre i osnovao Svećeničko Bratstvo sv. Pija X., s ciljem očuvanja katoličke vjere u narodu, baš u godinama najvećeg intenziteta reformâ Drugog vatikanskog sabora.

Pošto svako stablo poznajemo po njegovim plodovima, naivno je očekivati od strane kard. Müllera kako će monsinjor Fellay nasjesti na prozirnu iluziju velikih ponuda Bratstvu darežljivog Rima za, u najboljem slučaju, posebnu prelaturu u sastavu Ecclesia Dei (pokoncilske kaznionice za tradicionaliste), pod izravnom ingerencijom liberalnog Pape, u zamjenu za šutnju, pružajući priliku Mülleru za trijumfalistički i samozadovoljni pogled na skalp Bratstva sv. Pija X. na uredskom zidu iznad svoga radnog stola, pretrpanoga planovima za progon tradicionalne Mise, zadrtih pretkoncilskih katolika i uništenjem preostalih oaza katolicizma.

Ecclesia Dei je skupina koja je nastala od otpadnika Bratstva sv. Pija X. i koji su izdali nadbiskupa Lefebvrea, sklanjajući se pod zaštitu velikog pionira asiškog ekumenizma, Ivana Pavla II. Gdje su biskupi koje su modernisti obećali ED-zajednici, ostavljajući te siromašne svećenike na milost modernističkim prelatima? Da se razumijemo, osobno nemam ništa protiv FSSP-a (Svećeničkog bratstva sv. Petra) i njihovih vrijednih i svetih svećenika. Događaj je to iz ne tako bliske prošlosti. Potrebno je sve sagledati u svjetlu navedenih činjenica.

Što je s franjevcima i franjevkama od Bezgrješne? Uništeni su po ubrzanom postupku! U takvom okruženju Bratstvo nema što tražiti za sebe jer bi dobilo samo prijezir, progone i izolaciju. Nije još pogodno vrijeme jer pontifikat Pape Franje zorno pokazuje kamo smjeraju novi vjetrovi reformiranih reformâ od super-reforme.

Herr Müller, mislite da je Katolička Crkva slučajno opstala do 1962., pomoću ljudskih analiza uvjetovanima metodom pogodaka i pogreški, bez upliva blagoslova Duha Svetoga koji je jamac njenog vodstva kroz povijest?

Dokaz je to činjenice kako pokoncilski neomodernizam ima ugrađenu antitomističku memoriju i nedostatak superiorne božanske inteligencije koju jamči samo sveta Tradicija, odnosno Duh Sveti.

Monsinjor Bernard Fellay u svoje i ime tradicionalnih katolika Bratstva Pija X. papi Franji i kardinalu Mülleru mogu jamčiti jedino svoje molitve i žrtve kako bi, potaknuti od Duha Svetoga odbacili sve zablude modernizma i vratili se pravovjerju svete Tradicije po primjeru Nadbiskupa Marcela Lefebvrea i Bratstva Svećenika sv. Pija X.

Za svaku drugu nekatoličku opciju, uljudno možemo izreći pozdrav: Zbogom, herr Müller! Otvoren Vam je put za borbu protiv božanskih vjetrenjača. I Sizif je imao veće izglede od Vas.Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)