utorak, 7. listopada 2014.

Nadbiskup ispod 'Stabla svih religija'
Julian Leow Beng Kim, instaliran je za novog nadbiskupa Kuala Lumpura, Malezija, 6. listopada 2014. Školski je primjer Bergogliovog efekta čiji je akter dolaskom na Svetu Stolicu radikalno ubrzao projekt nove neoliberalizacije Crkve, izazivajući oduševljenje svjetske javnosti, težeći sveopćem bratstvu i ujedinjenju svih religija.

Novi smjer neomodernističkog pape koji je nakon čišćenja Benediktovog kadra u Kuriji, masakra franjevaca i franjevki Bezgrješne, kompendija hereza, te nedavnog skandala u uklanjanju trojice konzervativnih biskupa koji su reformirali mjesne biskupije po tradicionalnom ključu, papa Franjo je zalupio i zaključao vrata pred licem katoličke javnosti kako bi se Sinoda o obitelji mogla u međusobnoj otvorenosti i ugodnosti kolegijalne slobode održati bez smetnje koju bi im izazvale burne reakcije konzervativnog krila Crkve. Pa, što ćete, kada je bilo lako s nama konzervama?!?

Indigo Franjine volje, vuk Kasper i grupacija liberalnih uskoka se brinu o svemu, misleći kako drže konce u svojim rukama. Duh Sveti je isto ostao ispred zaključanih vrata Sinode 'novog milosrđa'. Ako ništa, barem ću imati priliku oženiti se pet ili šest puta, ne plašeći se da ću ostati bez sakramenata; osim ako ne naletim na nekog konzerviranog svećenika koji će mi soliti pamet s nekakvim srednjovjekovnim učenjem. 

Dakle, slijedi mutna rabota iza zatvorenih vrata Sinode o legalizaciji novih droga, pardon perverzija. Vratimo se našem novom nadbiskupu koji nas čeka u hladovini krošnje od stabla svih religija. Gdje sam ono stao? Ah, da!

Priča o novom nadbiskupu prošla bi neopaženo da se new-age heraldika nije pojavila kao problem koji je otkrio duhovnost ili nedostatak iste, intencije ili nedostatak pravovjernih, kod našega kandidata za bratstvo i jedinstvo s duhom lažnih religija svijeta. Heretika pročitaš za tri minute! Tako je to kada se zabada nos u pretkoncilsku teologiju i enciklike starih papa. Dobijete besplatan alarm čiji je vijek trajanja doživotan.

U biskupskome grbu je predstavljen novi simbol u crkvenoj heraldici: Stablo svih religija. Koegzistencija u koju vjeruje novopečeni nadbiskup. Blog Rorate Caeli je duhovito i do boli istinito primjetio da će Julian Leow Beng Kim zacijelo biti veliki nadbiskup, ali za nekatolike! Po primjeru pape Franje. Novo milosrđe za sve, samo za katolike ne!1 komentar:

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)