četvrtak, 2. listopada 2014.

Po svetoj Krunici se pobjeđuje pakao
Mjesec listopad je posvećen Blaženoj Djevici Mariji od Krunice. Molitva Krunice znak je predodređenja i siguran put u nebo. Oni koji je mole duhovna su djeca Bezgrešne Djevice i baštinici mnogobrojnih milosti koje je Gospodinova Majka obećala svim moliteljima Krunice.

Pronašao sam jednu priču koja se uistinu dogodila, i koja nam pokazuje kolika je moć Marijine molitve. Posvetite svoje krunice, i uvijek nosite jednu sa sobom. Blažena je Djevica veoma blizu onima koji mole i nose krunicu.

Evo priče: 

U životu patera A. Vinka Jandela, dominikanca, koji je bio generalni učitelj reda u vrijeme pontifikata pape Pija IX., a umro je 1872., nalazi se zanimljiv povijesni podatak. Pater Jandel je bio sveta i učena osoba.

Jednog dana nakon što je propovijedao u Lionu o učinkovitosti molitve svete Krunice i snazi Križa protiv đavla, prišao mu je jedan ugledni čovjek i pitao ga: "Oče, vi ste uistinu uvjereni u to što govorite?". "Potpuno - odgovori mu dominikanac - vjerujem u moć molitve Krunice i još više Križa Kristova jer me to uči sveta Crkva".

"Budući da ja ne vjerujem - nastavi čovjek - da li biste mi dali jednu potvrdu toga o čemu ste govorili? - i odmah je nadodao - Predlažem da vi sudjelujete u jednom skupu koji će se održati večeras u kući mojih prijatelja, a biti će prisutan i đavao ... Dođite vi sa svojom krunicom i križem, te ćemo vidjeti u stvarnosti jesu li vaše riječi istinite".

Pater Jandel shvati da se radi o nekoj masonskoj sotonističkoj sekti i odgovori: "Neću doći večeras, ali ostavite mi tri dana za razmišljanje. Zatim ću vam odgovoriti". I uzeo je adresu. Sutradan je otišao kod biskupa mons. de Bonalda kako bi se s njime posavjetovao i dobio dopuštenje. Da li prihvatiti poziv ili ne. Kada je obavijestio biskupa ovaj se malo zamislio i na kraju rekao: "Idi sine moj, Bog će biti s tobom". Na kraju ga je blagoslovio.

Pater je proveo tri dana u molitvi i postu. Zatim je u ugovoreno vrijeme u civilnoj odjeći došao na dogovoreno mjesto. Pod kaputom je imao križ i svetu krunicu. Onaj čovjek ga je uveo na seansu. Pater Jandel je sjeo otraga. Po određenim znakovima prisutni su prepoznali da je đavao prisutan. "Evo ga, tu je" - reče onaj čovjek svećeniku.

Na to pater Jandel izvadi krunicu i križ, te ih podiže među prisutnima u znaku blagoslivljanja. Tog trenutka u prostoriji nasta "smak svijeta". Nestade svjetla, stolci su se prevrtali, svi su bili užasnuti. Pater Jandel i onaj čovjek su se, a da ni sami ne znaju kako našli vani. Te iste večeri, nepoznati i ugledni čovjek, kojemu pater Jandel nije nikada odao ime, je kleknuo pred njega, ispovjedio svoje grijehe i vratio se svetoj vjeri.

Đavao dakle postoji i lukavo djeluje u svijetu. Jednostavna sredstva vjere ga zbunjuju, zato se on boji Krunice i mrzi je. Papa Hadrijan V. je govorio: "Krunica bičuje đavla".

(Rilanciamo li rosario, ED Napulj 1973., str. 290-291).


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)