ponedjeljak, 20. listopada 2014.

Utjecajni kardinali ne žele pozdraviti Papu
Na kraju koncelebracije papa je Franjo primio bratski pozdrav svih kardinala koncelebranata, ali nisu ga došli pozdraviti kardinal Müller i kardinal Burke koji su se ovih dana najviše izložili protiv sinodskih ,,otvaranja" i koji su hrabro branili katolički Nauk.

Kardinali koji su odjenuli paramente nisu bili samo kardinali koji su sudjelovali na Sinodi, nego i mnogi drugi koji su došli na Misu beatifikacije Pavla VI. i za konzistorij o Srednjem Istoku. To objašnjava nazočnost raznih talijanskih visokih prelata osim predsjednika Talijanske biskupske konferencije Bagnasca, Caffare i Scole (koji su sudjelovali na Sinodi): Betori, Bassetti, Romeo, Tettamanzi, Poletto, De Giorgi.

Bertone je bio među posljednjima koji su pozdravili papu Franju. Ruini je bio nazočan na obredu, ali nije koncelebrirao, niti se na kraju približio Papi.Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)