četvrtak, 6. studenoga 2014.

Biskup Fellay: Situacija u Crkvi je katastrofalna
U intervjuu za La Porte Latine mons. Bernard Felley kaže o Sinodi o obitelji:

,,Ništa se ne može očekivati. Nema potrebe čekati. Usmjerenje je određeno i ono je jasno. Moramo jednostavno reći: jasno je."

,,Kada se počnemo igrati s moralom, igramo, igramo se s Božjim zapovijedima. Usudili su se dva tjedna raspiriti mišljenja o pitanjima koje ne dopuštaju prostor za mišljenja! To je Božja riječ. Sve što imamo reći jest 'Amen'!"

,,Mi moramo, dakako, razmišljati kako možemo pomoći ovim ljudima, o tome uvijek moramo razmišljati. Ali im zacijelo nećemo pomoći govoreći da postoje otvorena vrata, ako ne postoje. Vrata koja su otvorena jesu vrata u pakao."

,,Ovi prelati koji upravljaju vlašću ključeva, to jest, vlašću otvaranja vrata neba, zatvaraju ova vrata i otvaraju vrata pakla. To je nevjerojatno! To je ludo! Posve ludo!"

,,Adiotorium nostrum in nomine Domini", pomoć je naša u imenu Gospodina. Moramo upraviti pogled k Bogu. U jednoj krizi koja je strašna kao ova, to je sve što još imamo. Što se nas ljudi tiče, gotovo je, beznadno. Situacija je u Crkvi neizreciva katastrofa."

,,Nemamo pravo dopustiti da nas se paralizira, moramo ići naprijed, moramo ponovno osvajati, a to se može dogoditi samo u ime Gospodnje. Upravimo svoj pogled k Bogu i tražimo pomoć koju nam je Bog obećao.

Kada je Bog molio apostole da idu u cijeli svijet, morao im je reći:'Ne bojte se!' ali on je kazao i 'Uvijek ću biti s vama!' To je istinska poruka, a ne 'Trebaš se bojati'."Broj komentara: 5:

 1. Izvanredna procjena mons.Fellaya. On je zbilja pastir poslan za ovo vrijeme. U vremenu kaosa, zbunjenosti i srljanja u ekstreme njegov je svaki intervju recept za život.
  Lijepo je da ste stavili ovu fotografiju s Gospom Fatimskom: Preuzvišeni je Marijino dijete, krotka i ponizna osoba s dubokom katoličkom vjerom u nadnaravno, s potpunom vjerom da Providnost vodi Tradiciju, a ne mi, s vjerom u Kristovo obećanje da je s nama do svršetka svijeta. Da i tradicionalni svijet ima svoje viroze i gripe farizejštine, nevjere u nadnaravno, nepouzdavanja u Gospodinove riječi i rigorizma, nije ni čudo jer nečastivi na tradicionaliste odašilje legije zlih duhova, a modernizam koji smo svi negdje pokupili čini svoje.
  Bogu hvala na ovom velikom svjedoku Evanďelja koji nam je jamac da nećemo zastraniti.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Monsinjor Fellay je veoma oštro reagirao osvrćući se na prošlu Sinodu i intencije vijeća devetorice da stave moralni Nauk Crkve pod znakom velikog pitanja. Novim moralom protiv starih sakramenata Crkve žele relaksirati poziciju problematičnih skupina udarajući u same temelje Crkve oduzimajući joj njenu životnu snagu, tj. Sakramente. Kako se bude primicala iduća Sinoda sve će se više čuti glasni povici biskupa koji neće moći sudjelovati na Sinodi jer će novi kadar zauzeti njihove pozicije. Eksplozije pobune su na pomolu.

   Bratstvo, dakako, bez marijanske duhovne dimenzije ne bi izdržalo posljednji napad Otpora i mons. Williamsona. Mislim da je taj puč organiziran iz Rima! Oni su imali najviše koristi od mogućeg razdora unutar Bratstva.

   Izbriši
  2. Bit ce da Mateo radi u generalnoj kuci u Menzingenu pa je postavio prislusne uredjaju u ured mons. Fellaya kad tako dobro zna informacije iz prve ruke. Ili mozda cijele dane visi po sektaskim stranicama - jeddno od toga dvojega.

   No kad je vec tako informiran, mogao nam je dati do znanja da su njegovi ortaci u pljuvanju po Bratstvu iskljucili iz svoje kompanije p. Pinauda jer se usudio dirnuti u njihovu dogmu da je nadbiskup Lefebvre bio pritov ikakvih pregovora. Dosljedni anarhizam i neautoritarnost, nema sto! Takodjer, jedni drugi vjernici koje on toliko zali (ne tako daleko od nas) dali su nogu sveceniku jer je odbio ne spominjati papu u kanonu. Jedne casne koje su se odmetnule sada se raduju da su konacno otkrile pravu trad. Liturgiju jer su odbacile Misal iz 1962. - koji je sam nadbiskup Lefebvre nametnuo u Bratstvu.

   Sve puno uravnotezenosti i nadahnuca odozgo!

   Hubert

   Izbriši
 2. Komentare koji plasiraju subverzije o Svetoj Stolici i aktualnom Papi Franji i biskupima neću objavljivati na blogu.

  Bože, blagoslovi našeg Pontifeksa Franju! Amen!+

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Slažem se s Vama. Hubert je takoďer dao izvrstan prikaz stanja "na terenu" i plodova Otpora.
   Mons.Fellay je izrekao najoštriju kritiku dosada, jer je situacija strašna. Jasno je da čovjek sebi postavlja svakojaka pitanja kako će jaki papa koji dođe uopće procijeniti ovo naše vrijeme i vladajućeg Pontifeksa-no, to prepustimo tomu papi. Dotada nam dragi Bog daje zamjenski autoritet koji možemo mirno slijediti. A taj autoritet kaže da je s ljudskog stajališta situacija beznadežna, no tada valja pogled upraviti u Gospodina koji će spasiti svoj narod.

   Kikii

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)