subota, 29. studenoga 2014.

Devetnica - Obećanja vjernosti i primanja u Svećeničko bratstvo sv. Pija X (8.XII.)
Na svetkovinu Bezgrešnog Začeća koju Crkva slavi 8. prosinca, također i novi članovi Svećeničkog bratstva sv. Pija X. polažu obećanja vjernosti, kojima se obvezuju vjerno opsluživati sve odredbe koje se odnose na poslanje Bratstva. Među njima je i jedan hrvatski svećenik. Iskazi vjernosti se nekoliko puta obnavljaju, sve do izjave vječnih obećanja.

Molimo posebice za dosljedno opsluživanje obećanja koja svećenici polažu na dan Bezgrešnog Začeća preblažene Djevice Marije kako bi milošću Božjom vjerno izvršavali poslanje za obnovu istinske Katoličke Crkve i spasenje duša.

Devetnica se sastoji od sljedeće molitve velikog pape sv. Pija X. i zaziva.

Molitva sv. Pija X. Bezgrešnoj Djevici Mariji 

O Presveta Djevice, koja si našla milost u Božjim očima i postala Njegovom Majkom; O Djevice, bezgrešna tijelom i dušom, u svojoj vjeri i ljubavi, pogledaj milostivo na nas bijedne koji u svojoj potrebi tražimo tvoju moćnu zaštitu.

Opaka zmija na koju je bačeno iskonsko prokletstvo i dalje napada i zavodi bijednu djecu Evinu. O ti, Blažena Majko, naša Kraljice i naša Odvjetnice, ti koja si od prvog trenutka svoga začeća satrla glavu ovom okrutnom neprijatelju, primi naše molitve. Ujedinjeni s tobom jednim srcem, zaklinjemo te da ih prikažeš pred prijestoljem Božjim.

Ne daj da ikada upadnemo u zamke koje nas okružuju, nego da svi mognemo stići u luku spasenja. Daj da pored strašnih opasnosti koje prijete, Crkva Božja i sve kršćansko društvo uzmogne ponovno zapjevati hvalospjev slobode, pobjede i mira. Amen.

Sveti Pio X., moli za nas!                                                                                          Izvor: Christus Rex Blog


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)