petak, 21. studenoga 2014.

Kardinal Burke: Apel papi Franji - ne hvatati se više kontroverznih tema na Sinodi 2015.
Kardinal Burke: Vjernici trebaju pisati biskupima i Papi 

(Dublin/Rim) Kardinal Raymond Burke kojega je papa Franjo smijenio zbog njegova protivljenja papinskim namjerama kao kardinal pročelnik Apostolske signature i udaljio iz Rimske kurije govorio je 15. studenoga na jednom predavanju u irskom Limericku. Pratio ga je Father Marcel Guarnizo, jedan poznati svećenik koji 2012. godine jednoj lezbijki nije htio podijeliti Pričest.

Kardinal Burke je na predavanju ponovio svoja strahovanja s obzirom na Biskupsku sinodu o obitelji koja će se nastaviti u listopadu 2015. Njegovom smjenom papa se Franjo pobrinuo da Kardinal na sljedećoj Sinodi ne može sudjelovati po službenoj dužnosti.

Kardinal je Burke podsjetio na to da napadi na sakrament ženidbe dolaze iz redova Katoličke Crkve. Jedno je usmjerenje pokušalo zlorabiti Sinodu kako bi oblike ponašanja ,,koji se protive katoličkom nauku" učinili prihvatljivima.

Kardinal je Burke uputio apel papi Franji da odustane od daljnje obrade kontroverznih tema na Sinodi 2015. Istodobno je predložio vjernicima da pišu svojim biskupima i Papi. Trebali bi osobito držati do obrane katoličkog nauka i poticati Papu i biskupe da zaustave daljnje širenje pomutnje.

Fathera Marcela Guarniza iz Marylanda u SAD-u ukorila je nadbiskupija Washington jer je uskratio svetu Pričest jednoj deklariranoj lezbijki. Ukor je izgovoren nakon što je zbog uskraćivanja inscenirana razuzdana homo-kampanja protiv katoličkog svećenika, poticana od lijevo-liberalnih medija.

                                                                                                                                               Tekst: Giuseppe Nardi

1 komentar:

  1. S jedne strane ovo je dobro, no ako Papa nastavi s dosadašnjim usmjerenjem, upalit će i drugu raketu prema dolje. Uskoro ćemo svi skupa tresnuti od zemlju.
    Koliko je sestra Lucija samo opominjala i pozivala da se posveti Rusija i da se u cijeloj Crkvi proširi štovanje Bezgrješnog Srca!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)