nedjelja, 9. studenoga 2014.

Kardinal Burke smijenjen
Kardinal Burke je smijenjen. Nadbiskup Dominique Mamberti je njegov nasljednik kao pročelnik Vrhovnog sudišta Apostolske signature. Mamberti je bezbojan birokrat od kojega se ne mogu očekivati nikakvi poticaji.

Šezdesetšestogodišnjeg kardinala Burkea se s beznačajnom počasnom službom patrona Suverenog malteškog reda šalje u mirovinu.

Burkeov prethodnik, kardinal Paolo Sardi, 80, preuzeo je ovu službu sa 76 godina.

Prema navodima rimskih promatrača Papina je odluka energičan udarac katoličkom krilu u Kardinalskom kolegiju i dokaz za to da je Franjo odlučan ušutkati svaku kritiku.


                                                                                                                                                      Izvor: gloria.tv


4 komentara:

 1. Sviđa mi se jasnoća komentara stranice gloria.tv
  Bitno.net se čak usudio spomenuti da je kardinal Burke smijenjen i da analitičari navode da je njegova "konzervativnost" zasmetala papi Franji.
  Kao da je komentar pisao splitski SDP.
  Pitanje istine-nebitno. U biti, što je to istina, reče Pilat s dva razreda škole samom Sinu Božjemu.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Ja sam za to da svi obučemo bijele šuze i majicu s natpisom Svi smo mi kardinal Burke i tako svjedočimo našu odanost i ljubav prema Tradiciji.

  Ivana

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ivana,

   Više ćete pomoći Kardinalu ako se molite za njega! :-)

   Izbriši
  2. Ovo je jedna od onih što su gurali teoriju "santo vivo" u stilu knjige o Titu po bitno.netu i sličnim stranicama za "dezinformisanje" pa joj to sada palo u vodu. Šteta!

   Ivano

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)