ponedjeljak, 17. studenoga 2014.

Kardinal Kasper: Franjo je ,,inteligentni konzervativac" - Sinoda 2015. donijet će ,,široko suglasje"
(Rim) Kardinali Walter Kasper i Francesco Coccopalmerio sigurni su: kod Biskupske sinode 2015. o obitelji postići će se ,,široko suglasje".

Oba su kardinala sudjelovala na jednom susretu koji je organiziran 11. listopada pod naslovom ,,S papom Franjom na sinodskom putu o obitelji. Mjerilo za reformski pontifikat." Jedan susret na kojemu su ,,reformatori" bili među svojima. Za njemačkog Kardinala papa je Franjo ,,inteligentni konzervativac". Predavanje je organizirao Coenaculum Franjini prijatelji (Cenacolo Amici di Francesco) koji je prvi put stupio u javnost. Susret je upriličen u Centru Ekumenska Rusija (Centro Russia Ecumenica) u Rimu.

Redovita biskupska sinoda o obitelji koja će se održati u listopadu 2015. nakon Izvanredne sinode koja se održala u listopadu ove godine, donijeti će ,,široko suglasje" u svim točkama. U to je uvjeren njemački kardinal Walter Kasper, glasnogovornik tabora onih koji želi pripustiti rastavljene ponovno civilno vjenčane svetoj Pričesti. Istog je mišljenja također i talijanski kardinal Francesco Coccopalmerio, predsjednik Papinskog vijeća za zakonske tekstove. Kardinal Coccopalmerio, čiji je veliki uzor pokojni kardinal Carlo Maria Martini, i njemački teolog dobro se poznaju. Coccopalmerio je od 2007. član Papinskog vijeća za promicanje jedinstva kršćana.

Kardinal Kasper je također iskoristio priliku da udari po svojim protivnicima. ,,Benedikt XVI.", rekao je njemački teolog, ,,bio je već otvoren, u svakom slučaju nešto više od svojim manje inteligentnih pristalica".

Kasper je pokazao zadovoljstvo zbog zbilja ,,slobodne" rasprave tijekom Sinode. ,,To nije na štetu Crkve koja nije totalitarna institucija. Siguran sam da ćemo na kraju imati široko suglasje." U čemu će se sastojati ovo ,,široko suglasje", jasno je između redaka kazao Kardinal koji je predvodnik jednoga tabora.

U krugu ,,Franjinih prijatelja" govorilo se i o ,,velikom" govoru pape Franje marksistički orijentiranim ,,narodnim pokretima" koji ,,otvara posve izvanredne putove".

                                                                                                                                            Izvor: katholisches.info


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)