subota, 8. studenoga 2014.

Nemilosrdni Franjo: Kardinal Burke smijenjen i ,,izgnan" u Malteški red
Prenosimo oštar komentar sa stranice katholisches.info: 

(Rim) Od rujna su kružile glasine, a sada je to postalo stvarnošću. Papa je Franjo smijenio američkog kardinala Raymonda Burkea koji je bio kardinal pročelnik Apostolske signature i imenovao ga kardinalom patronom Suverenog malteškog reda. Time se Kardinal uklanja iz crkvene uprave kojoj je pripadao kao predstojnik Vrhovnog sudišta. [...]

Samo nekoliko tjedana nakon zaključenja Biskupske sinode vidimo ,,uklanjanje" Kardinala kao mjeru osvete i odmazde koju provodi papa Franjo. Čini se da se vladajućem Papi u tome prilično žurilo. [...]

Pohvala Benedikta XVI. nije ništa koristila 

Tu nije pomogla ni demonstrativna pohvala Benedikta XVI. iz njegova egzila koji je sam izabrao. On je u jednoj pozdravnoj poruci Međunarodnom hodočašću Tradicije 26. listopada kardinala Burkea, koji je celebrirao u Sv. Petru staru Misu, nazvao ,,velikim kardinalom".

Ova mjera potvrđuje argentinske glasove koji prate Jorgea Marija Bergoglia od njegova izbora za crkvenog poglavara, da je zlopamtilo i da ne trpi kritiku svoje osobe i protivljenje svojim planovima.

Ona osim toga potvrđuje da je papa Franjo stvarni redatelj ,,novoga milosrđa" koje je kardinal Kasper samo iznio u svijet kao glasnogovornik.Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)