subota, 29. studenoga 2014.

Osvrt na reakcije: Komentari zahvale i podrške kardinalu Burkeu
Po tradicionalnim blogovima mnogo je komentara zahvale i podrške kardinalu Burkeu, i time i obrani nauka Katoličke Crkve. Izdvojili smo neke: 

,,Ovome velikom kardinalu i ispovjedniku jednostavno treba zahvaliti što je na izvanredan način branio nauk Katoličke Crkve, a time i istinu. Možemo se samo nadati da će kardinal Burke na svojem novom prebivalištu imati mogućnost i dalje otvoreno djelovati za Crkvu Božju. Vječna hvala za svjedočenje vjere i time povezano učvršćenje u vjeri!"

,,Doista je zastrašujuće kako sve brzo ide. Iznenada ćemo se naći u ,,Ujedinjenoj crkvi" ako se sve prihvaća bez komentara. Veliko poštovanje i zahvala kardinalu Burkeu čija je ljubav i hrabrost prema istini i Bogu tako velika da se izložio i mogućnosti da izgubi svoju važnu službu."

,,Kardinal Burke je divno pokazao karakter i založio se za nepromjenjivi nauk Isusa Krista o braku. Nadam se da će se naći nasljednik kao predvodnik konzervativnih kardinala u Katoličkoj Crkvi. A tajne igre i intrige koje provodi papa Franjo nigdje se ne pojavljuju u medijima, osim na neovisnim, katoličkim internetskim stranicama. Uvjerena sam da će naš Gospodin Isus Krist nagraditi takve muke, najkasnije u vječnosti."

,,Bez djelovanja kardinala Burkea možda bi bila prošla željena ,,milosrdna dvotrećinska većina" u sada privremeno, a nadamo se ne samo privremeno propalim ,,temama otvaranja".

,,Zbilja se ovo ne može razumjeti: Burkea se tjera u mirovinu na Maltu. Müller uopće više ne smije sudjelovati na važnim razgovorima u Vatikanu, Franjo ga više ne sluša. Caffara se nalazi kratko pred odlaskom. De Paolisa i Brandmüllera se ozbiljno ne doživljava. Gänswein je manje ili više samo još njegovatelj starih osoba i vrlo je nezadovoljan situacijom. Tebartz slovi kao bolestan i zatvoren je u Regensburgu."

,,Doista vidimo da je La Sallette imao pravo. Nevjera u obliku modernizma i kriptoprotestantizma slavi pobjedu. Pravovjerni se kardinali duhovno i imenovanjima na određen način razapinju na križ kao i Krist. No, ono što je pravedno, to će se ponovno vratiti. U to sam siguran!"


1 komentar:

  1. http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/vatikan-gaenswein-in-der-sackgasse-12816194.html


    karla

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)