ponedjeljak, 10. studenoga 2014.

Slučaj Burke: Što bi se dogodilo da je Benedikt XVI. micao kardinale koji su ga kritizirali nakon Regensburga?
Na talijanskom blogu: il blog di Raffaella: ,,i Papi, il Vaticano e la Chiesa cattolica" jučer se (u nedjelju 9. studenog) pojavio zanimljiv komentar o novom imenovanju kardinala Burkea patronom Suverenog vojnog malteškog reda. Komentar donosimo u hrvatskom prijevodu. 

,,Pozdrav svim vatikanistima (upravo sam slušao vijesti). Iz svih pora isijava im sreća zbog ove odluke. Jedan papa koji uklanja jednog svog protivnika? Ispravno? Pogrešno? Svatko neka sebi sam odgovori.

Ja radije razmišljam o tome što bi se dogodilo da je Benedikt XVI. donio sličnu odluku. Možete zamisliti reakciju sredstava javnog priopćivanja da je Papa onda smijenio one biskupe ili kardinale koji su ga kritizirali nakon dokinuća ekskomunikacija lefebvrovskim biskupima?

I poglavito: koliko bismo vidjeli poderanih halja i šešira da je papa Ratzinger dodijelio ,,druge službe" onim prelatima koji su svašta izgovorili nakon proročkog govora u Regensburgu? Što bi rekli novinari da je Ivan Pavao II. skratio biskupovanje kardinala Martinija?

Danas svi šute... štoviše! Likuju zbog ove smjene! To zamjećujemo i unatoč velikoj nelagodi zbog postupanja prema kardinalu Burkeu, itekako ćemo se slatko nasmijati s obzirom na novinarska proturječja."Broj komentara: 7:

 1. Za manje od dva dana više od 17 000 potpisnika peticije zahvale i podrške karf.Burkeu.
  Svaka čast!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. to je šačica u odnosu na milijardu i dvijesto tisuća katolika.Taj broj kroz mjesec dana kad se sve stiša neće biti puno veći.Neki kažu da si je Leo sam kriv za smjenu jer je stalno papi skakao u usta!

   Izbriši
  2. Dovoljno je jedan pametan uz 99 ludih da se potvrdi istina.
   Već se skupilo gotovo 20 000 potpisa.
   Svi smo sretni kad nam jedna, dvije, pet osoba kaže hvala, a tek 20, 30 ili 50 tisuća.
   K tome, svi su potpisnici peticije pozvani da se mole za kardinala Burkea: a to je rijeka molitava, zaziva...dragi će Bog itekako uslišati.
   Uostalom, i Bergoglio je više puta uskakao u usta papi Benediktu XVI. i izabran je za papu. Dakle, nema razloga da ne bude izabran i on: uostalom, BITNA je razlika da on brani nauk Isusa Krista.
   I neka nastavi s čistkama koje će biti popraćene ekskomunikacijama bergogliovaca i bugninijevaca. Odmah ih treba sve defenestrirati i poput Gospodina oštro ukoriti i istjerati iz kuće Oca Nebeskoga.

   Kikii

   Izbriši
  3. Kardinal Burke je živuća IKONA CRKVE.Molim Vas dali netko možda zna za koji njegov datum gdije i kada ima kakav nastup,predavanje Sv.Misu?Gdje se to može doznati?(mislim negdje u Italiji) Hvala!

   Izbriši
 2. Sada se već govori da je i kardinal Pell prebučan: iako je navodno dao nekoliko zabrinjavajućih izjava o celibatu, na Sinodi je revan u obrani crkvenog Nauka. Najbolje su bile one upadice "Nemamo povjerenja u komunikaciju" kada se u sinodskoj dvorani prolomio pljesak. K tome je još blizak tradocionalnoj Misi...ne bi me čudilo da ga defenestriraju!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 3. Srijeda oko podne: Burkeu zahvaljuje 21 000 katolika diljem svijeta i moli se za njega.
  Potaknimo svoje poznanike i ćlanove obitelji da potpišu peticiju da se vidi da mi Hrvati nismo guske u modrnističkoj magli.

  P

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Četvrtak uvečer- premašeno i 25 000 potpisa (sada je oko 26 000). Sljedeći je cilj 40 000 vjernika koji zahvaljuju kardinalu Burkeu, podržavaju ga ( kao i crkveni nauk) i MOLE SE za njega.

   P

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)