ponedjeljak, 24. studenoga 2014.

Sveta Stolica: Kardinal Sarah imenovan pročelnikom Kongregacije za bogoštovlje
Laus Deo!

Otklonjena ozbiljna opasnost imenovanja Piera Marinija pročelnikom Kongregacije za bogoštovlje. Objavljujemo ovu lijepu vijest zbog koje smo zahvalni Svetom Ocu.

P.S.: U nadi da se za Marinija neće otvoriti neka druga vrata. No, u međuvremenu su mu ova dobro zatvorena i zapriječena. Barem zasada!

                                                      ODREKNUĆA I IMENOVANJA 
                                                      Bilten Tiskovnog ureda Svete Stolice od 
                                                                           23. studenoga 2014. 


Dana 23. studenoga Sveti Otac je imenovao pročelnikom Kongregacije za bogoštovlje i sakramentalnu stegu uzoritog kardinala Roberta Saraha, dosadašnjeg predsjednika Papinskog vijeća ,,Cor Unum".3 komentara:

 1. Glavno da nije izabran Polikromofil Marini, cija su misna ruha za vrijeme IP II ili pocetaka Benedikta XVI (v.npr. epizodu "Cirkus u Mariazellu") izgledala kao da su dizajnirana pod prevelikom dozom LSD-a ili neke druge droge pripadne Woodstock epohi, odnosno kao produkt pokvarenog moda rada zavrzlamatora prof. Baltazara....Novom procelniku, ocito pravovjernom pastiru, svako dobro i Bozja pomoc u radu...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Slažem se načelno s komentarom. Najveća opasnost - Marini - veći bigninijevac možda i od samog Bugninija, nešto je najgore što bi se Crkvi moglo dogoditi. No opet, situacija u Kuriji je alarmantna. Je li ovo samo pokušaj smirivanja nas konzervativnih krugova?
   Imam predosjećaj da sve to nije dobro premda znam da po našim krivim crtama Bog piše ravno.

   Kikii

   Izbriši
 2. Bogu hvala da je imenovan kardinal naklonjen Tradiciji!
  Neokonzervativci već viču kako neće doći do promjena u liturgiji: kao da ova Kongregacija ima pravo kopati po sv.Misi i Tradiciji. To u njihovim glavama...Što je nama sve normalno i što je uspjeh: hej ljudi, neće nam zabraniti ispovijed i sv.Pričest - koje li svetosti!
  Ja se ne bih prerano radovao: "Sve će ostati isto u Kongregaciji" - u tome i jest problem. Toliko je liturgijskih zloporaba da ništa ne smije ostati isto. Papa Benedikt je preko Cañizaresa želio stari obred u svakoj katedrali, svakom gradu, ali i u župi. Mislim da smo se od toga cilja udaljili nekoliko svjetlosnih milja.
  Sjetim se radovanja kad je kardinal Medina Estevez u zadnjim godinama pontifikata Ivana Pavla II. imenovan pročelnikom: pobožan kardinal, naklonjen Tradiciji, ali nije imao " izvršnu vlast" nad župama. Ništa se nije moglo promijeniti.
  Neki misle da je Marini bio predviđen. Zašto nije prošao??? Kardinal Sarah je zbilja Cañizaresov izbor.
  Vjerojatno je ovo čista kurijalna Realpolitik i ništa više.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)