petak, 21. studenoga 2014.

Želi li se papa Franjo riješiti i nadbiskupa Gänsweina?
U Rimu su se ponovno počele širiti glasine da se papa Franjo želi riješiti mons. Georga Gänsweina. Na talijanskoj stranici www.italiaoggi.it u članku ,,Giro di poltrone nelle diocesi" (Okretanje naslonjača u biskupijama) spominje se mogući odlazak nadbiskupa Gänsweina u Hamburšku nadbiskupiju. Tu vijest još nitko nije potvrdio. Objavljena je također i na njemačkoj stranici gloria.tv! 

Evo prijevoda članka s www.italiaoggi.it:

Mons. Gänswein bi mogao ići u Hamburšku nadbiskupiju 

Vrijeme imenovanjâ u Italiji. Nakon Izvanredne sinode o obitelji koja je zaključena 19. listopada proglašenjem blaženim Pavla VI., sada valja misliti na niz imenovanjâ u velikim i malenim biskupijama Italije - u iščekivanju da se eventualno otvori utakmica s imenovanjima u Njemačkoj koje se uskoro očekuju uz vječni povratak mogućeg promaknuća-uklanjanja monsinjora Gänsweina koji je sadašnji pročelnik Papinskog doma i trait d'union između dvojice papa. 

Kamo? Nadbiskupija Hamburg, 5 milijuna stanovnika i 400 tisuća katolika mogla bi biti zanimljiv cilj. Vidjet ćemo. 

Budući da su postojala nagađanja da će nadbiskup Gänswein biti imenovan biskupom koadjutorom nadbiskupa Joachima kardinala Meisnera te potom Kölnskim nadbiskupom, a to se nije dogodilo, valja biti vrlo oprezan.

Čak se tvrdilo da je Gänswein izjavio da mu je ,,Köln siguran". Gänswein nije postao ni biskupom Freiburga, svoje rodne biskupije. Već je i u biskupiji Passau imenovan biskup, a on nije došao na red. Poznavatelji situacije misle da tek onda Hamburg ne dolazi u obzir. U sljedećim godinama bit će slobodne biskupije Fulda i Aachen.

Dok je Benedikt XVI živ, Gänswein bi ipak mogao ostati u Rimu. Mogao... 1 komentar:

  1. Benedikt XVI. je pročitao i onaj neobjavljeni dio Fatimske poruke. On zna što tu piše. Je li i to utjecalo na odluku o odreknuću?!
    Hoće li mons.Gänswein u budućnosti biti svjedok koji će Crkvi i svijetu imati što reći?!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)