ponedjeljak, 22. prosinca 2014.

Asia Bibi: 2000 dana zatvora samo stoga što je katolkinja
Do 12. prosinca 2014. Asia Bibi provela je 2000 dana u zatvoru. Asia Bibi je pakistantska katolkinja, majka petero djece koja je, optužena za bogohuljenje, osuđena na vješanje 2010. godine, a riječ je u biti samo o tome da je odbila prijeći na islam.

Situacija je dramatična, osim rijetkih prigoda kada može vidjeti svoju obitelj, Asia Bibi je zatvorena u ćeliji bez prozora, bolesna je već duže vremena i boji se da će je ubiti. Njezin je odvjetnik više puta bio metom atentata.

Političari koji su pokušavali izmijeniti zakon o bogohuljenju ubijeni su kao upravitelj Punjaba, Salman Teseer i jedini kršćanski ministar u vladi u Islamabadu, Shahbaz Bhatti. Zbog toga je važno vršiti međunarodni pritisak na Pakistan tražeći oslobađanje Asije Bibi i slobodu za kršćanske vjernike.

Spasiti je znači dati nadu također i 150 milijuna progonjenih kršćana u svijetu, šaljući im tako poruku da nisu sami. Prošle je godine bilo preko 100 000 ubijenih kršćana zbog mržnje na vjeru! (Centar for the Study of Global Christianity).

Svi možemo poslati mail pakistanskom predsjedniku Mamnoonu Hussainu na ovu adresu secretary@president.gov.pk pišući samo ,,Freedom for Asia Bibi".

No, bilo bi još važnije kada bi institucije, općine, regije, udruge itd. zahtijevale oslobađanje kako je to nedavno tražio Pariški gradonačelnik Anne Hidalgo, nudeći također i azil njoj i njezinoj obitelji.

Nadamo se da predstavnici naših institucija nisu baš toliko ispod francuskih. Hvala.


                                                                                                                    Izvor: http://blog.messainlatino.it/2 komentara:

 1. Ja sam poslao mail za našu sestru Asiju Bibi. Koliko samo naše braće i sestara ne može u miru dočekati Božić!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To je nažalost jedino što možemo učiniti za Asiju i njezinu dječicu: osim molitve i vapaja Bogu.

   No, sumnjam da će obični katolici (koji imaju diplomatske, financijske, vojne i obavještajne veze) ili netko iz Rima maknuti i malim prstom kako bi Asia izašla na slobodu. Možemo samo očekivati totalni indiferentizam i međureligijske hvalospjeve te pozive na nekakav humanistički mir u duhu francuske i kasnijih revolucija, te sladunjavu ružičastu samodopadnost u manirama pokoncilske salonske renesanse uzajamnog napuhivanja ega.

   Krist se rađa u dušama progonjenih i teškim križevima izubijanih braće i sestara, a ne u srcima samodopadnih oholica čija su srca okovana farizejštinom liberalizma, niskih sebičnih interesa ili ulizičkih obzira prema neprijateljima Kristovim.

   Teško onomu tko upadne u ruke Boga živoga! Asia je izabrala bolji dio koji joj se neće oduzeti. Malo patnje, mučeničko prolijevanje krvi i odlazak k Ocu u vječnu radost!

   Draga Asia, neka te prate molitve svetih kako bi dostojno dovršila utrku za Gospodina i primila vijenac slave!

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)