srijeda, 17. prosinca 2014.

Crkva u Austriji je ,,svinjac" - nova knjiga župnika Gerharda M. Wagnera koji je gotovo postao pomoćnim biskupom


P. Gerhard Maria Wagner

(Beč) Gerhard Maria Wagner, koji je 2009. godine imenovan pomoćnim biskupom biskupije Linz, a potom je besprimjernom hušačkom kampanjom spriječeno ređenje, predstavio je svoju novu knjigu i jasno je progovorio.

2009. godine gornjoaustrijski je župnik Wagner bio žrtva bashinga biskupa što je vodećim krugovima omiljena lovačka igra. Sada on izjavljuje da se Crkva u Austriji ne nalazi samo u zabrinjavajućem stanju, nego je ,,svinjac" u kojemu ,,smrdi".

Župnik Wagner 2009. godine žrtva bashinga biskupa 


Popis žrtava bashinga biskupa je već povelik. Seže iz Bavarske s biskupom Walterom Mixom iz Augsburga preko Hessena s biskupom Franzom-Peterom Tebartztom van Elstom iz Limburga, preko Graubündena s biskupom Wolfgangom Haasom iz Chura do Donje Austrije s biskupom Kurtom Krennom iz St. Pöltena.

Sprječavanje župnika Gerharda M. Wagnera 2009. da postane pomoćnim biskupom Linza predstavlja posebnu varijantu lovačke igre. Wagneru se uopće nije dopustilo da preuzme svoju službu.

Lov uspijeva samo ako odgovorni i visoki crkveni krugovi imaju interesa za odstrel sadržajnih i osobnih konkurenata i ako u tome zdušno sudjeluju iza kulisa.

Nova knjiga ,,Himmel und Hölle" (,,Nebo i pakao") 


Župnik Wagner je predstavio svoju novu knjigu ,,Himmel und Hölle". Tijekom predstavljanja knjige iznimno inteligentni župnik snažan na riječi nije oklijevao jasno progovoriti i svoj je pogled usmjerio na Bečku nadbiskupiju nadbiskupa Christopha kardinala Schönborna. Schönborn je u listopadu ove godine tijekom Biskupske sinode u Rimu podupirao Kasperovo ,,milosrđe" i osim toga želi da se ostvari nova ,,postupnost" koja bi se primjenjivala na sve sakramente.

Wagner je s tim u vezi rekao da je Bečka nadbiskupija ,,svinjac" u kojemu dobrano smrdi. Situacija je Crkve u Gornjoj Austriji kontroverzna i obilježena proturječjima, rekao je Wagner.

Budućem biskupu Linza želi sve ,,najbolje". On sam, tako je Wagner već jednom rekao, želio je ,,očistiti svinjac". Jer, stanje Crkve je zabrinjavajuće budući da se ne nalazi na dobrome putu. Postoje mnogobrojni problemi i mnogi su ljudi dezorijentirani.

Dezorijentiranost koju Crkva pojačava ili koju je prouzročila. Župnik Wagner je pri tome citirao jednog svećenika koji mu se žalio da ga muči ,,da mi danas u biti prestajemo biti katolicima".

                                                                                                                                      Foto: gloria.tv
                                                                                                                                      Izvor: katholisches.info

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)