utorak, 9. prosinca 2014.

Fatimska poruka - svjetlo i znak nade u sveopćoj pomutnji
Poruku je prenio otac Agostino Fuentes, postulator u postupku proglašenja blaženim Franje i Jacinte. Objavljena je u reviji >La Immaculada<, od siječnja -- veljače 1959. godine i u >Messagero del Cuore di Maria<, u broju VIII. od 9. kolovoza, objavljena u Rimu sa službenim odobrenjem, a zatim objavljena u brojnim drugim publikacijama. Otac A. Fuentes: >Donosim vam poruku koja je izvanredno hitne naravi: Sveti Otac dozvolio mi je posjetiti Luciju, koja je sada u Coimbri kao bosonoga karmelićanka. Ona me je primila u najvećoj tuzi. Bila je omršavjela i veoma žalosna; kazala mi je:

'Oče, Gospa je veoma nezadovoljna, jer se nije vodilo računa o njezinoj poruci iz 1917. godine. To nisu činili ni dobri ni zli. Dobri su nastavili svoj put, ne brinući se, ne slušajući zahtjeve Neba, a zli su nastavili svoj hod, širokim putem propasti, ne vodeći nikakva računa o kaznama, koje im prijete.

Vjerujte mi oče, da će Bog vrlo brzo kazniti svijet. Kazna je imanentna. Materijalna kazna bit će uskoro. Zamislite, moj oče, kolike duše padaju u pakao zato, što se nitko ne moli i ne čini pokore za njih. Sve to je razlog žalosti Presvete Djevice.

Oče, reci svima, što mi je Gospa toliko puta rekla: Mnogi će narodi nestati s lica zemlje. Narodi bez vjere u Boga bit će bič, izabran od samog Boga, da kazni čovječanstvo, ako mi, molitvom i svetim sakramentima ne postignemo njihovo obraćenje. -- Reci to, oče, da je Sotona započeo odlučnu bitku protiv Gospe; i zato jako žalosti Marijino Prečisto Srce pad duša redovničkih i svećeničkih. Demon znade, da redovnici i svećenici, gazeći svoje uzvišeno zvanje, tim upropaštavaju mnoge duše. Jedva smo još u mogućnosti da zadržimo kaznu Neba. Imamo na raspolaganju dva učinkovita sredstva: molitvu i žrtvu. Sotona će učiniti sve da nas rastrese i da nam oduzme volju za molitvu. Ili ćemo se spasiti, ili ćemo svi zajedno propasti.

Zato, oče, treba reći ljudima: da ne očekuju poziv na molitvu i pokoru niti od Vrhovnog Svećenika, niti od biskupa, niti od župnika, niti od redovničkih generala. Vrijeme je već, da svaki po svojoj inicijativi izvršava sveta djela, da uskladi svoj život prema pozivu Presvete Djevice. Sotona hoće da zavlada posvećenim dušama, trudi se da ih pokori, tako da preko njih zavede i druge na konačnu nepokoru; služi se svim lukavstvima, došaptava da se modernizira redovnički život. Od toga dolazi neplodnost unutarnjeg života i nehaj svjetovnjaka za odricanje i za potpunu posvetu Bogu.

Sjeti se, oče, da su dvije činjenice djelovale na posvećenje Jacinte i Franje: velika Marijina bol i viđenje pakla. Gospa kao da se nalazi između dva mača; s jedne strane, ona vidi čovječanstvo kako ostaje tvrdoglavo i ravnodušno pred naviještenim kaznama; s druge strane, ona gleda kako pogrđujemo sakramente i preziremo kaznu, koja nam se približava, ustrajno ostajući u bezvjerju, sjetilnosti i materijalizmu.

Gospa je izričito rekla: >Približavamo se posljednjim vremenima<. Ovo mi je ponovila tri puta.

a) Prvo, Ona kaže da je Sotona započeo odlučnu bitku, to znači: konačnu, iz koje će jedan od dvojice izaći kao pobjednik ili kao pobijeđen. Ili smo s Bogom, ili smo sa Sotonom.

b) Drugi put mi je ponovila da je kao posljednji lijek dan svijetu: SVETA KRUNICA I POBOŽNOST BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU - 

c) Treći put mi je rekla: Kad budu iscrpljena sva sredstva i prezrena od ljudi, donosi nam zadnje sidro spasenja: Presveta nam Djevica daje samu sebe u svojoj osobi, svoja brojna ukazanja, svoje suze, poruke preko vidjelaca u cijelom svijetu, i Gospa još reče: ako je ne poslušamo i nastavimo je vrijeđati, neće nam više biti oprošteno. Hitno je, oče, da se vodi računa o strašnoj stvarnosti. Ne želi time strašiti duše, nego je to samo hitni poziv, kad je Presveta Djevica dala toliku moć sv. Krunici, da nema više problema niti materijalnog niti duhovnog, niti nacionalnog, niti međunarodnog, koji se ne bi mogao riješiti moljenjem Krunice i našim žrtvama. Ako je molimo s ljubavlju i pobožnošću, tim ćemo utješiti Mariju, brišući suze s Njezina Bezgrešnog Srca <.

Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu!  Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak! Blago onima koji peru haljine svoje: imat će pravo na stablo života i na vrata će ulaziti u grad! Vani pak ostaju psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž. (Otkrivenje 22, 12-15).~ Sin Božji, Gospodin Isus Krist 2 komentara:

 1. Žalosna je činjenica koliko se zapušta Fatima i Fatimska poruka. Među nama tradicionalistima jedva da se govori o Fatimi, pobožnost Bezgrješnom Srcu Marijinu se ne promiče, u obećanja Majke Božje valjda se i ne vjeruje ili ne znam kako to objasniti...Najbolje se po odnosu prema Fatimskim porukama i obećanjima može izmjeriti kod svakoga koliko je modernizam prodro duboko u život nas samih tradicionalista i koliko je tradicija samo teološko diplenje i ovosvjetsko mudrovanje, esteticizam ili potreba pripadanja nekom usmjerenju jakih uvjerenja kad nam adrenalin raste (kad već nismo u Torcidi ili nekoj stranci). Vjera u nadnaravno je, dakle, ista kao i kod modernista - nema je: ovaj je modernizam još gori, jer nije teoretski nego praktični, zastrt pojmovima, lat.i grčkim, njemačkim i staroslavenskim...a iskrena vjera, vjera srcem u Božju Providnost i u riječ Majke Božje...ma dajte. Prošlo je mračno srednjovjekovlje. Mi smo prosvijećeni katolici koji srljamo ususret antikristovskim sumaglicama.
  A upravo nas od te velike obmane neće spasiti naš ratio, poznavanje tradicionalnih pojmova i Denzingera napamet - i to je sve korisno, dakako, no spasit će nas samo vjera u Utjelovljenu Riječ Isusa Krista i čvrsto pouzdanje u riječi njegove Presvete Majke koja nam je dala dva moćna oružja i koja je ona sama proglasila najmoćnijima i posljednjima, jer drugih biti neće.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Zanimljivo je koliko su riječi naše Nebeske Majke jednostavne i lako razumljive, a koliko ih jedno cijelo stoljeće odbacuje. Modernizam je otrov koji od nas čini strašila koja su kadra svašta učiniti, samo nisu kadra imati nadnaravnu vjeru i povjerovati riječima drage Gospe koje je našem jadnom pokoljenju htjela priteći u pomoć.
  Sebeljublje i krivovjerja koja nam je prosvjetiteljstvo, komunizam i protestantizam ucijepio toliko su se nastanila u katoličkom svijetu da čovjeka zaboli glava, ali i srce. Oglušili smo se na opomene Neba i u svom sebeljublju i samouvjerenosti srljamo u propast.
  Jasno je da je tradicionalna Misa omražena, da je morala pasti i postati najzabranjenijom stvari u Crkvi s najstrašnijim posljedicama za onoga koji joj se približi. Jasno je da je Tradicija prekrivena naslagama crnih legendi...
  Molimo sv.Krunicu, širimo pobožnost Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu i ne dajmo da nam išta oduzme našu iskrenu i djetinju vjeru.
  Znamo što se dogodilo sto godina nakon ukazanja blaženoj Margareti Alacoque. 2017. slavimo stotu godišnjicu Fatimskih ukazanja - Gospina želja nije ispunjena, pobožnost Bezgrješnom Srcu svedena je po svijetu na minimum, Rusija nije posvećena Bezgrješnom Srcu...Vrlo vjerojatno da je jedan dio - onaj eksplozivni - Fatimske tajne ostao neobjavljen.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)