nedjelja, 28. prosinca 2014.

Gostujući autor: Molimo se da Sveti Otac posveti Rusiju Bezgrješnom Srcu Marijinu


Mnoštvo vjernika u mjestu Cova da Iria nazoči čudu sunca

Nedavno smo u postu: ,,Fatimska poruka - svjetlo i znak nade u sveopćoj pomutnji" donijeli riječi sestre Lucije:

,,Oče, Gospa je veoma nezadovoljna, jer se nije vodilo računa o njezinoj poruci iz 1917. godine. To nisu činili ni dobri ni zli. Dobri su nastavili svoj put, ne brinući se, ne slušajući zahtjeve Neba, a zli su nastavili svoj hod, širokim putem propasti, ne vodeći nikakva računa o kaznama, koje im prijete.

Vjerujte mi oče, da će Bog vrlo brzo kazniti svijet. Kazna je imanentna. Materijalna kazna bit će uskoro. Zamislite, moj oče, kolike duše padaju u pakao zato, što se nitko ne moli i ne čini pokore za njih. Sve to je razlog žalosti Presvete Djevice."

Činjenica je da je Fatima gotovo zaboravljena, Pobožnost Bezgrješnom Srcu Marijinu u suvremenoj Crkvi nema gotovo nikakvu težinu. Gospin zahtjev nije ispunjen - Rusija nije posvećena njezinu Bezgrješnom Srcu. 

Već je blog Christus Rex nekoliko puta pisao o Fatimi kao i o izostaloj posveti svijeta Bezgrješnom Srcu Marijinu. U postu od 22. kolovoza 2014. čitamo:
,,Sestra Lucija, fatimska vidjelica, prenijela je da je Majka Božja štovanje svojeg Bezgrješnog Srca i svetu Krunicu označila kao posljednja sredstva spasenja. Drugih neće više biti. Ako odbacimo ova sredstva, nećemo zadobiti oproštenje Neba.

Prema želji Majke Božje koja je 13. lipnja 1929. godine u kapelici samostana sestara svete Doroteje zahtijevala posvetu svijeta te osobito Rusije svojemu Srcu, papa je Pio XII. (1939.-1958.) u govoru 31. listopada 1942. svijet s pozivom na Rusiju posvetio Srcu Marijinu.

Izrijekom je posvetio Rusiju u jednom pastirskom pismu od 7. srpnja 1952. još jedanput njezinu Srcu. Ivan je Pavao II. (1978.-2005.) također izvršio 13. svibnja 1982. u Fatimi posvetu svijeta u kojoj je Rusiji pripalo posebno mjesto. Ovu je posvetu svijeta ponovio u Rimu 25. ožujka 1984. i 8. listopada 2000. Međutim, svaki je put - protivno želji Majke Božje - izostalo sudjelovanje cijeloga episkopata kod posvete Rusije. U međuvremenu je doduše komunizam pretrpio poraz diljem svijeta, no obraćenje Rusije na katoličku vjeru i dalje izostaje.

Blagdan Bezgrješnog Srca Marijina ustanovio je 1950. godine papa Pijo XII. Slavi se na osminu Velike Gospe.

O posveti svijeta koju je trebao izvršiti papa Franjo već smo pisali u članku: Fatimska proslava u Rimu: posvete svijeta nije bilo" 

Papa Franjo zbilja nije posvetio ni svijet, a kamoli Rusiju Bezgrješnom Srcu Marijinu.

U tekstu: ,,Vrti li se doista sunce u Međugorju ili je to samo običan privid?" objavljenom na bitno.net-u naišli smo (uz dosta vrijednih misli) i dva citata od kojih nam zastaje dah:

,,Ako svom prijatelju koji nije katolik kažete o neraspadnutim tijelima svetaca, svecima koji levitiraju ili o ukazanjima Blažene Djevice Marije u Fatimi najvjerojatnije ćete potvrditi njegovu predrasudu da su katolici glupi, praznovjerni i lakovjerni."

,,Još gore od toga, koncentriranje na natprirodno može i vama odvratiti pažnju s onog što je doista bitno za vašu vjeru. Ako vas Sotona može odvući od iskrenog slavljenja Boga do toga da budete opsjednuti stigmama, euharistijskim čudima ili time je li papa posvetio Rusiju Blaženoj Djevici kako treba, on je s vama postigao što je htio."

Je li sotona postigao što je htio s onim iskrenim katoličkim vjernicima koji žele odgovoriti pozivu Majke Božje i mole se i poduzimaju akcije da Sveti Otac posveti Rusiju Bezgrješnom Srcu, pridružujući se onima koji su poznavali i poštovali sestru Luciju koja je to do svoje smrti permanentno zahtijevala od crkvenih vlasti, što pokoncilskoj Kuriji nije odgovaralo, ili s onima koji stalno pljuju po Tradiciji i tradicionalnim vjernicima, a sada se evo usuđuju ovako govoriti o zahtjevu Majke Božje u Fatimi da bi ugodili crkvenim krugovima koji su na rubu apostazije. Sotona zna da će s posvećenjem Rusije Bezgrješnom Srcu otpočeti pobjeda Srca Marijina, stoga ne bira sredstva da ocrni i ušutka Fatimu. Stoga, prosudite sami!

                                                                                                                                                  Hermenegildus

4 komentara:

 1. Sjetimo se što je papa Benedikt XVI. 2010.rekao u Fatimi. Večernji list je tada objavio ove riječi:

  – "Bit će ratova i terora. Proročanstvo iz Fatime nije zaključeno. Povjeravam Gospi iz Fatime sve svećenike – to su osnovne poruke pape Benedikta XVI. izrečene danas u portugalskom marijanskom svetištu u Fatimi pred oko pola milijuna vjernika koliko ih se okupilo ispred crkve toga svetišta gdje se 13. svibnja 1917. Gospa ukazala trima malim pastirima.

  – Povjeravam nebu sve narode i države svijeta, a Djevici iz Fatime sve svećenike – rekao je Benedikt XVI. u misi ispred fatimskog svetišta. Upozorio je kako je proročanstvo iz Fatime i "poruka protiv kukavnih egoizama nacija, rasa, ideologija, skupina i pojedinaca".

  Dakle, tzv. treća tajna Gospe iz Fatime, koju je povjerila trećoj vidjelici (koja je umrla 2005. godine kao časna sestra Lucia dos Santos), ne odnosi se samo na atentat na Ivana Pavla II. na koga je 13. svibnja 1981. pucao turski terorist Ali Agca, kao ni na ratove i proganjanja katolika pod komunističkim režimima, nego i na događaje koji tek trebaju doći.

  – Zavaravaju se oni koji pomišljaju da je misija proročanstva iz Fatime zaključena – upozorio je Benedikt XVI. i naglasio kako je "čovjek pokrenuo ciklus smrti i terora koji ne uspijeva zaustaviti" jer su narodi, rase i pojedinci poticani egoizmom. Zbog toga treba poslušati Gospin poziv i predati se Bogu i Božjoj ljubavi."

  Ne može jasnije!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Kardinal Alfredo Ottaviani na jednom predavanju 1967. rekao je: „Imao sam milost i dar pročitati tekst treće tajne.[…]mogu vam samo reći ovo: da će doći veoma teška vremena za Crkvu i da je potrebno mnogo molitve kako apostazija ne bi bila prevelika.“

  R


  OdgovoriIzbriši
 3. Fatima je jedno od najvažnijih ukazanja u crkvenoj povijesti, u našem narodu se premalo ozbiljno shvaća.

  Franka

  OdgovoriIzbriši
 4. Je li zbilja uloga Međugorja bila odvratiti pozornost od Fatime?
  Ne vidi se ama baš nikakav dokaz da su međugorska ukazanja nastavak Fatimskih. Veliki je znak izostao, barem dosada, a poruke koje se množe i množe ne djeluju vjerodostojno.
  A još uvijek vrijedi obećanje Majke Božje: posvetom Rusije počinje pobjeda Srca Marijina.

  Rio

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)