nedjelja, 14. prosinca 2014.

Komesar Volpi prijeti biskupima - Franjevci Bezgrešne žele svrgnuti papu Franju
(Rim) Apostolski komesar Franjevaca Bezgrešne prisiljava talijanske biskupe da ne inkardiniraju svećenike koji žele napustiti izmrcvareni i napaćeni Red. Pri tome je čak navodno bilo i prijetnji. Pozadina toga je ,,urota" Franjevaca Bezgrešne s ciljem ,,svrgavanja pape Franje" od kojega Komesar želi spasiti poglavara Crkve. Čak je došlo i do pismene izmjene udaraca s p. Volpijem.

Do prije 16 mjeseci red Franjevaca Bezgrešne pripadao je najživotnijim redovničkim zajednicama Katoličke Crkve. Mladi red koji je tek 1990. godine kanonski uspostavljen začuđivao je posve suprotnom tendencijom. Dok su drugi redovi uzdisali zbog nedostatka podmlatka, Red je na Zapadu rastao zadivljujućom brzinom. U nastojanju da se vrate korijenima Franjevačkog reda i da se pridržavaju izvornog pravila, Red je otkrio blaga Crkve, usvojio je tradicionalni obred i Tradiciju Crkve. Odreknućem pape Benedikta XVI. bila je zapečaćena i njegova sudbina. Red koji je bio primjerom Benediktove reforme reforme, koji je od reda s novim obredom, postao red sa starim obredom [sv. Mise], izgubio je svojeg zaštitnika.

Zajedljivo i zadrto postupanje prema Redu i ,,planovi" svrgavanja pape Franje 


Čemu ovakva zadrtost pošto do danas nisu navedeni razlozi za upravljanje komesara nad ovim Redom koji je do ljeta 2013. cvjetao, niti je objavljen vremenski okvir za upravu komesara. Službena internetske stranice Reda koje kontrolira komesar ne pružaju pomoć u nalaženju odgovora na otvorena pitanja. Više je pak od pomoći jedan blog koji o sebi samome kaže da je blizak komesaru Volpiju. Blog se označava ,,u suglasju s komesarskom upravom Franjevaca Bezgrešne" i oštro psuje one koji kritiziraju Volpija.

U postu od 17. studenoga anonimni je bloger objavio zašto je komesar Volpi tako ,,zabrinut" i ne želi da se Franjevce Bezgrešne inkardinira u biskupijama: ,,Stvarna svrha zahtjeva za inkardinacijom čini se jasna: posrijedi je stvaranje platforme, možda off shore kao nadbiskupija Lipa na Filipinima ili jedna katolička manjinska biskupija kao u Engleskoj kako bi se klerike koji su zaređeni za svećenike i nekadašnje bogoslove Franjevaca Bezgrešne ponovno okupilo u nadi da će se oboriti trenutačna uprava Crkve".

Riccardo Cascioli odgovorivši komesaru Volpiju rekao je: ,,Drugim riječima. Blog kaže da Vi radite u dosluhu s onima koji su Vas pozvali na okupljanje biskupske konferencije u Asiz jer je u tijeku urota s ciljem svrgavanja pape Franje, a čiji su začetnici klerici i bivši bogoslovi Franjevaca Bezgrešne skupa s nekim biskupima koji ih primaju u svoje biskupije. Čovjek bi se zbilja lijepo nasmijao da netko, tko je Vama blizak, to ne proširuje kao poluslužbeno objašnjenje Vaših postupaka. Nadam se stoga da ćete pojasniti ove navode kao i pitanje bloga koji govori u Vaše ime."

                                                                                                                                          Izvor: katholisches.info2 komentara:

 1. Koja neozbiljnost, koje gluposti!
  Uništenje ovakvog Reda djelo je koje se ne može svidjeti Gospodinu i za to će mnogi odgovarati pred dragim Bogom! U ovom se slučaju zbilja surađivalo s nečastivim. Ja drukčije ne mogu objasniti tu tvrdoglavost, zadrtost i mržnju prema jadnim fratrima!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Ovaj užas koji se dešava u Crkvi kao da režira Milos (Miloš) Forman. "Novi milosrdnici" - bezumnici zbilja misle da je Bog mrtav i da vrata paklena mogu nadvladati Crkvu Kristovu. Kuku njima dovijeka.

  Petar

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)