srijeda, 3. prosinca 2014.

Sprema li se njemački Bundeswehr na rat s vlastitim građanima?
(Berlin) Sprema li se Bundeswehr na suzbijanje ustanaka unutar vlastite zemlje? Čovjek se zbilja začudi i trlja oči. Gdje se nalazi ugroza? Gdje je neprijatelj? Politika i sredstva javnog priopćavanja pokazuju posve drugu sliku. No, ipak: od 20. do 22. listopada u Berlinu se održavala druga International Urban Operations Conference (IUOC) na kojoj je sudjelovalo više od 400 predstavnika iz 40 država. Tri su se dana održavala savjetovanja o suzbijanju ustanaka u gradskim područjima. A da mediji o tome ništa nisu izvijestili?

Savjetovanje je organiziralo Njemačko društvo za obrambenu tehniku - Deutsche Gesellschaft für Wehrtechnik (DWT). Savjetovanje je vodio general major Erhard Drews, zapovjednik Ureda za razvoj vojske (Amt für Heeresentwicklung) koji je utemeljen 2013. godine.

U programu konferencije stajalo je: ,,U današnjem su svijetu gradske regije ključna područja". Iz toga slijedi: ,,Održanje i stvaranje stabilnosti i sigurnosti u gradskim područjima spada u izazovne zadaće današnjih snaga sigurnosti. [...] Scenariji se mogu brzo i iznenadno promijeniti: od rutinske pomoći ili masovnih demonstracija do pravih uličnih borbi." I dalje: ,,Opasnosti ustanaka, terorizma i gerilskih ratova možemo se suprostaviti samo najboljom tajnom tehnikom, najboljim informiranjem i najboljim sustavima nadzora."

Čak ako se uzme u obzir da je savjetovanje poglavito lobiranje za njemačku vojnu industriju na inozemnom tržištu ili se Bundeswehr sve više sprema za akcije negdje u svijetu, ipak začuđuje koncentriranje na unutarnju ugrozu. To dijametralno proturječi slici koju pružaju politika i sredstva javnog priopćavanja. Već duže vremena dosta je kritičnih glasova koji upozoravaju na opasnost od stanja sličnih građanskom ratu unutar zemlje kao što se to dogodilo u francuskim Banlieues ili u švedskim gradovima. U oba su slučaja nasilje provodili uglavnom muslimanski useljenici. Međutim, upravo to politika ne želi čuti.

Istodobno se drugi put održava International Urban Operations Conference (IUOC) i javnost nema pristupa. To pokreće pitanja. No, ne što su organizatori stvar držali tajnom. Ali ako svi važni mediji o tome šute, jedva da može biti govora o slučajnosti. Odakle onda prijeti stvarna opasnost u unutrašnjosti zemlje? Je li to priprava na moguće ustanke selefija? Ili se država naoružava protiv vlastitih građana?

,,Briga" kardinala Schönborna zbog naoružavanja država protiv vlastitih građana 

U novinama Rheinische Post, u izdanju od 12. kolovoza bečki nadbiskup Christoph kardinal Schönborn dao je iznenađujuću izjavu. Usred jednog intervjua u kojem se uglavnom govorilo o papi Franji najedanput je Kardinal progovorio o svojoj ,,brizi" zbog naoružavanja vladâ protiv vlastitih građana.

Doslovno se Nadbiskup tužio da se ,,premalo" o tome govori, da se vojne i obrambene strategije sve više ,,usmjeruju prema unutra, s pogledom na moguće ustanke u vlastitim zemljama".

Ovaj je razvoj ,,zastrašujući" i pojašnjava dramatičnost trenutačne situacije jer - rekao je Kardinal - ,,računa se na porast nezadovoljstva među stanovništvom". Crkva ,,upravo u ovoj situaciji treba podsjetiti da je još vrijeme da dođe do zaokreta". Iznenađujuće izjava Kardinal nije pobliže protumačio. Što to Kardinal zna, a da javnost ne zna?

1 komentar:

  1. Je li to stvaranje struktura novog svjetskog poretka i neviđene tiranije, nešto malo gore od boljševičke revolucije??? Ljudi će se buniti...

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)