srijeda, 14. siječnja 2015.

Je ne suis pas Charlie - ne daj Bože!


I am not Charlie. Ich bin nicht Charlie.
Je ne suis pas Charlie. Io non sono Charlie.
Yo no soy Charlie. Ja nisam Charlie!

,,Drugo". Ne izusti imena Gospodina Boga svoga uzalud! 
Mnogi od nas dosada nisu nikada čuli za Charlie-Hebdo. Jasno, osuđujemo strašan zločin i krvoproliće. Međutim, nakon prvih obavijesti na televiziji, mnogi od nas su tražili informacije i sami su stvorili vlastitu sliku o situaciji. Što smo vidjeli, bilo je dovoljno. Potpuno. 

Što je ovdje ostvareno jest "cacumen blasphemiae". Dalje se ne može ni ići s tim stvarima. Ne samo da je u predbožićnom vremenu na besraman način ismijana tajna Svete noći, naime rođenje našega Spasitelja od Djevice jer je Bog svima nama dao dar (usp. Ivan 3, 16 i Rim 8, 32). 

U broju prije toga unutarnji se život Triput Svetoga - horribile dictu - dovodio u vezu sa strašnim protuprirodnim grijehom. Koja li je to samo bila nedostojna želja za svetogrđem i huljenjem, tko se samo može spustiti na takvu razinu kako bi mogao pljuvati po svetinjama. A baš to je bio Charlie. 

No, što kaže psalmist? "Nisu takvi opaki, ne, nisu takvi! Oni su k'o pljeva što je vjetar raznosi." (Psalam 1, 4) - "Još malo i nestat će bezbožnika: mjesto ćeš njegovo tražiti, a njega više nema." (Psalam 36/37, 10) 

                                                                                                                                                      Izvor: katholisches.info 2 komentara:

 1. U ovoj histeriji beatifikacije sekularista, i usuđujem se reći sotonista, mislim da vrijedi pročitati Šolin osvrt na situaciju - http://www.dnevno.hr/vjera/vjera-i-kultura/142412-svi-smo-mi-charlie-e-pa-ja-nisam.html

  Sloboda govora je jednosmjerna sintagma, koja vrijedi samo za odabrane.To je stvaranje novih kriterija i novih vrijednosti.Terminologija je to, kojom se služe nepismeni i bahati apartčici, nesposobni za argumentiranu kritiku, pa čak i Islama u ovom slučaju.No, razotkrivanje slijedi, kad dotaknete njihovu religiju, sekularizam, relativizam, komunizam, pozitivizam...te "neprijeporne vrijednosti" nisu i ne mogu biti izložene svijetlu kritike, jer u njihovom svijetu, to su dogme, to je vjera, to je tradicija.I, naravno JE SUIS NON CHARLIE, JE SUIS CATHOLIQUE.

  Max

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Izvrstan komentar! Bližimo se Orwellovoj "1984". To je jasno. Crkveni pastiri se uglavnom malo suprotstavljaju ovakvom razvoju stvari. Nadamo se da će sljedeća konklava iznjedriti hrabra pastira po Srcu Isusovu koji će reći STOP ovom trendu, a i Rusiju posvetiti Bezgrješnom Srcu.

   Kikii

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)