utorak, 13. siječnja 2015.

Komunikacijski stil novoga Generala franjevaca (OFM)
Oponašanje komunikacije pape Franje koja je ,,medijski djelotvorna" 

Krizni menadžment novoga Generala Perryja barem na području komunikacije treba poboljšanja. U svojemu pismu provincijalima ispričava se da vremenski nije uspio sve obavijestiti o ovim teškim neprilikama koje su nastale unutar reda. Međutim, to je jednostavno smiješno. Umjesto da pismo objavi na internetu gdje to svatko po svijetu može saznati skupa s poglavarima provincija Franjevačkoga reda, bilo bi prikladnije da je obavijestio provincijale preporučenim pismom. Franjevački general drži ,,učinkovitijim" kopirati komunikacijski stil pape Franje: radije u svjetske vijesti televizije i radija, nego prenijeti informacije pametno i diskretno. Barem bi se franjevci trebali suzdržati od zamjene svojega Utemeljitelja reda sa živim osobama. 

U svojemu pismu koje je dospjelo do provincijalâ preko sredstava društvenog priopćavanja, General Perry je rekao da ni sadašnja, a ni prethodna Uprava reda nije ništa znala o skandalu. Čujemo riječi, no nedostaje vjerodostojnosti. Mnoga braća već 15 ili 20 godina sjede u Upravi reda, no ipak se sada piše da oni ništa nisu znali? 

Nedovoljno prikladni generali posljednjih godina 

Fra José Rodriguez Carballo, danas tajnik Kongregacije za redovnike, bio je od 2003.-2013. generalni ministar. Doista nitko neće moći tvrditi da je bio dobar general. Njegov prethodnik Giacomo Bini, Generalni ministar od 1997.-2003. bio je - recimo to tako - idealist iz '68. godine. Budući da generale bira Generalni kapitul, čini se da je proširena određena dezorijentiranost. 

Molimo Gospodina da ovaj financijski skandal koji potresa tako velik red bogat tradicijom dovede do njegova čišćenja i obnove u izvornoj karizmi. Mi kao katolici svaki dan imamo ponovno razlog za zahvalnost zbog redova. Molimo se za to da ovom redu Gospodin daruje budućnost u istinskom franjevačkom siromaštvu nasljedujući serafskoga oca Franju. 

                                                                                                                                                           Izvor: katholisches.info 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)