petak, 16. siječnja 2015.

Nosite van ,,ovu" odavde: riječi vizitatorice Franjevki Bezgrešne
Tradicionalni blogovi prenose ove sramotne riječi - Nosite van ovu odavde - koje je navodno izgovorila sestra Fernanda Barbiero, vizitatorica Franjevki Bezgrešne kojima je od redovnica zahtijevala da uklone lik Bezgrešne Djevice iz prostorije u kojoj je primljena. 

Toliko luciferske arogancije i sablazni u riječima koje dolaze od jedne redovnice koja bi trebala gajiti osobitu pobožnost prema Presvetoj Djevici, uzoru posvećenog života. A još veća sablazan dolazi od optužbe koja je upravljena Franjevkama po kojoj je Marijanski zavjet, četvrti zavjet Reda, nedopustiv uz izgovor da ,,poslušnost ne dugujemo Djevici Mariji, nego Bogu". 

Njezin Sin, naš Gospodin, prisjetit će se toga kada nesretna Fernanda bude pred Njegovim prijestoljem. 

U međuvremenu će mnogi ,,normalisti" zazivati zlosretnu prošlost kako bi jadne sestre prisilili da zaniječu svoje zavjete i svoje zvanje u ime posuvremenjenja u koncilskom duhu. 

Pomolimo se za vizitatoricu i za sestre franjevke! 

                                                                                                                                                                Izvor: InfoCatolica 

Broj komentara: 5:

 1. Iz Deventice Gospi Fatimskoj koju su sastavile sestre klarise:

  9. dan

  „Napokon će moje Srce trijumfirati.“


  Fatimske poruke pretkazuju tragične trenutke za čovječanstvo, otkrivaju nam mistiku zla, njegovu razornu snagu s posljedicama u vremenu i vječnosti, u ovom i u drugom životu. No Gospa nam daje svoje Srce kao utočište, i čin posvete njezinu Srcu kao sredstvo za sprečavanje zla. Gospa nas poziva na sakramentalni život: ispovijed i pričest u neprekinutom slijedu pet prvih subota, uz molitvu svete krunice, razmišljanje o njezinim otajstvima u Gospinu društvu, a sve u čast njezinog Bezgrešnog Srca, s nakanom pružanja zadovoljštine za teške uvrede i za obraćenje grešnika. Svrha je ove pobožnosti: spasiti za vječnost „jadne grešnike“. Marija nas sa svojim trnjem ovijenim Srcem poziva na dragovoljne žrtve. Ona nas zove i treba. Prepustimo se plamenu ljubavi njezina Srca, da ono trijumfira u nama i osvoji sva ljudska srca.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. "nedopustiv uz izgovor da ,,poslušnost ne dugujemo Djevici Mariji, nego Bogu"."

  Pročitajte Evanđelje, a ne privatne objave (halucinacije).

  "*Tradicionalni blogovi* prenose ove sramotne riječi - Nosite van ovu odavde - koje je *navodno* izgovorila"

  Tradicionalni blogovi su tradicionalno sinonim za laži.

  Ivan

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Mislim da ni Hans Kung ne bi tvrdio da su tradicionalni blogovi sinonim za laži. Dragi brate, nadam se daje razlog ovakvog izvrtanja činjenica bol da Vam se urušava svijet ili nekakav ponos...
   Ako itko prenosi istinu - u redu, možemo reći s određenim naglascima i tumačenjima - onda su to tradicionalni blogovi: Splendor, Toma Blizanac, ovaj blog, Tradicionalna Misa, Quo vadis Croatia te poluslužbeni blog Bratstva Christus Rex sa svom svojom širinom i razboritošću.
   Da nije ovih nekoliko blogova, naš bi jadni narod bio u potpunom mraku.
   Siguran sam da će se nekada u povijesti ovi blogovi navoditi kao oni koji su rušili modernizam: govoreći istinu i da su ostali uspravno kad se sve činilo uništeno.

   Kikii

   Izbriši
 3. Uz pretpostavku da su navedene riječi točne, a što ne bi bilo iznenađujuće, jer je diskurs ovih umova, kojekakvih vizitatora, komesara, koadjutora...upravo takav, zanimljivo je za uočiti upotrebu zamjenice, koja nije ništa drugo doli nepatvoreni izraz mržnje.Sveta Bogorodica je ponizna, dok oni nikad nisu čuli za taj termin, neprimjetna i bez puno riječi, dok je njihov vokabular konfuzan i blasfemičan, da ne spominjemo oholo nametanje kao jedini apsolut.Blažena Djevica Marija, i kad ne razumije, ona vjeruje i prihvaća(sigurno ne na način ovakve degutantne interpretacije http://www.google.hr/url?url=http://eponymousflower.blogspot.com/2013/12/lies-i-was-cheated-pope-francis-daring.html&rct=j&q=&esrc=s&sa=U&ei=UE-6VOv9EYbmUvi_gdgD&ved=0CEcQFjAN&sig2=W7rNX7UYUB3tXfQr-8DXag&usg=AFQjCNG3xn17JNW5mvGyu4wdaPYUnCDHLw ).Oni, pak niti vjeruju u Boga, niti Ga prihvaćaju, stvaraju svoje vlastite ideje o Bogu, i univerzaliziraju ih.To sa stvarnim Bogom, nema ni najmanje veze.To su razlozi, zašto im smeta naša Majka, Bogorodica, Bezgrešna Djevica Marija.Ona je ta, u konačnici, koja će satrti glavu njihovim bogohuljenjima, lažima i obmanama.

  O Bata Virgo Maria, ora pro nobis.

  Max

  OdgovoriIzbriši
 4. Zanimljivo bi bilo i znati kako su redovnice postupile... Ako su stvarno bile odane Bezgrješnoj, onda su skrenule pažnju vizitatorici, da je ona samo gost u njihovoj kući i da im ona ne može nalagati kako će urediti svoje obitavalište, a ako su poslušale vizitatoricu i iznijele lik Bogorodice, onda bi im svima trebalo skinuti njihove haljine i "izbaciti ih u tamu, gdje će biti plač i škrgut zuba", jer nisu dostojne zvati se službenicama Božjim i jer su pogazile zavjet kojeg su dale Presvetoj Djevici.

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)