srijeda, 14. siječnja 2015.

Tragikomično: čak i list talijanskih biskupa Avvenire kaže da je Benedikt XVI. ,,nagnan na odreknuće"
...na 2. stranici novina talijanskih biskupa [izdanje od 7. siječnja 2015.] moglo se pročitati doslovno da su postojali ,,krugovi koji su, poradi uobičajenih razloga moći i dominacije nad drugima, počinili izdaju i urotili se radi eliminacije pape Ratzingera kojemu se priznavalo da je 'profinjeni teolog' te su ga nagnali na odreknuće". 

Na to je na svom blogu odmah upozorio Antonio Socci. 

Očito je bila pretjerana Tarquinijeva revnost koji je, hoteći pokazati nekom kurijalnom kružoku svoje suprostavljanje Messoriju, ugazio na koru od banane i poskliznuo se. 

Kako kažu Talijani, đavao pravi lonce, ali ne i poklopce. Tako se sada nalazimo u situaciji da novine Talijanske biskupske konferencije otvoreno tvrde da je Benedikt XVI. abdicirao zbog ,,izdaje" i ,,urote" i da danas u Crkvi dolazi do ,,sukoba moći". 

Tarquinio će zacijelo morati pokušati pronaći poklopac. 

                                                                                                                              Izvor: Avvenire, blog Antonija Soccija, 
                                                                                                                              letturine.blogspot.com 

Broj komentara: 5:

 1. Čudna su ova vremena, puna proturječja. Pomutnja je svugdje uokolo. Neka draga Gospa raširi svoj plašt nad svetom Crkvom i nad našom Domovinom.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Jedan odličan svjeze napisan komentar Ivice Šole o papi i njegovim potezima
  http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/142233-ivica-sola-papa-franjo-dize-ruke-od-europe-i-stavlja-sve-karte-na-crkvu-u-africi-aziji-i-latinskoj-americi.html

  OdgovoriIzbriši
 3. Papa Leon XIII dao nam je jedan univerzalni poklopac, molitvu sv. Mihaelu arkanđelu da se moli na kraju mise i u drugim prilikama i potrebama, osobno ili u zajednici kao zaštitu, molitvica je jednostavna i lagana, ali.....ona se ne moli više na kraju mise nakon 2. vat. sabora. Zašto? Slučajno? (Laici, u boj...) Laik

  OdgovoriIzbriši
 4. I ne samo daxse ne moli molitva Sv. Mihaelu vec se jos par molitvi na Misama ne moli..poslije Pricesti se ne moli Duso Kristova ( iako ja molim u sebi) kada su zapovjedni blagdani ne molimo Slava Ocu na visini..ne pale se wve svijece kod Oltara te sam slucajno zamjetila jer sve po malo se mijenja..neka nas Sv. Mihovil zastiti od svakoga zla..

  OdgovoriIzbriši
 5. da, ništa nam drugo ne preostaje, laici u boj.... gabrijel

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)