subota, 10. siječnja 2015.

Tužan događaj za biskupiju Ciudad del Este i za cijelu Crkvu


msgr. Rogelio Ricardo Livieres

U biskupiji Ciudad del Este u Paragvaju 12. prosinca 2014. posvećen je novi biskup msgr. Wilhelm Steckling. 

Dosadašnji dijecezanski biskup msgr. Rogelio Ricardo Livieres Plano nekoliko tjedana prije toga udaljen je iz službe. Učinio je to bez ikakvog obrazloženja papa Franjo, a da biskupa nije ni saslušao. 

Na obredu biskupskog posvećenja biskup Livieres nije sudjelovao. To je on sam potvrdio. Premda novi biskup biskupije Ciudad del Este osobno nema nikakve veze s njegovim problemima, on se ipak ne može susresti s biskupima Paragvajske biskupske konferencije (CEP) i ponašati se kao da se ništa nije dogodilo. 

Biskup Livieres je potvrdio da nisu točni razlozi njegovog traženog odreknuća koji su iznošeni u sredstvima javnog priopćavanja, primjerice financijske poteškoće ili seksualni prijestupi njegovih suradnika. Jedino je obrazloženje ,,samo" nedostatak zajedništva s njegovom subraćom u biskupstvu. 

Već je i sama činjenica njegovog imenovanja biskupom Ciudad del Este tako ozlovoljila neku njegovu ,,subraću" da su protiv toga podigli svoj glas i protestirali kod pape Ivana Pavla II. koji ga je imenovao. Međutim, to je bilo bezuspješno. 

Uzrok sukoba koji je otpočeo prije više od 10 godina i otada postoji, leži naime u predodžbi biskupâ CES-a da njihove vlastite predodžbe i vizije kako oni razumiju Crkvu biskup Livieres ne dijeli. On je samo želio biti katoličkim biskupom koji stoji na temeljima Crkve. U ono vrijeme je Rim čvrsto stajao i potvrdio donesenu odluku. Papa Franjo se suprostavio volji svojih prethodnika i podržao je Paragvajsku biskupsku konferenciju. 

                                                                                                                                  Izvor: gloria.tv/etnunc.blogspot.de 

Broj komentara: 5:

 1. Nevjerojatne se promjene događaju u Katoličkoj Crkvi.Ako već niste, svakako preporučam ovaj tekst za pročitati http://www.quovadiscroatia.com/nova-klima-netolerancije-u-crkvi/ .Čistke pravovjernih kardinala i prelata, institut "komesara"(sama riječ je toliko kompromitirana, izvjesni relikt marksističke diktature da je sramotno na bilo kakav način povezivanje sa našom vjerom) za obračun sa franjevcima Bezgrešne.U ovom konkretnom slučaju opet imamo istu situaciju, već viđenu.Principom pometi sve što ima veze sa doktrinom, navještajem, tradicijom, i postavi sve "milosrdne pastoralce", događa nam se promjena krvne slike, a kad i to bude zgotovljeno, slijedi udar na srce i mozak, jer oni to tako čine.Svijet više nije naš neprijatelj, niti ćemo kako kaže Gospodin, imati muku u svijetu, sada svijet postaje naš dom, a mi trebamo izgrađivati veliko bratstvo, kako kaže J.M.B.Jučer sam pročitao da su neke grupacije napisale otvoreno pismo, u obranu rimskog biskupa, jer se njega, kažu, bezrazložno napada i vrijeđa.Potpisnici su heretičke grupacije Bose, Kungova "Wir sind Kirche", i čini mi se otac katoličkog marksizma Leonardo Boff. Rekli bi istočni susjedi " Došlo vreme da ti pamet stane".Oni koji preziru institut papinstva, kojima se život sastoji u demontaži hijerarhije, sada viču branimo papu.Jezovito.

  Max

  OdgovoriIzbriši
 2. je li mi netko može malo podrobnije opisati šta se to dogodilo u biskupiji Ciudad del Este

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nemam vremena sad, ali iz ovog teksta možeš iščitati razloge.JEdnostavno čovjek je prekonzervativan, za ukus pape Franje.http://eponymousflower.blogspot.com/2014/09/pope-francis-suspends-bishop-lovieres.html

   Ovako su to prenijeli sekularni mediji http://www.google.hr/url?url=http://www.nytimes.com/2014/09/26/world/americas/francis-removes-bishop-livieres-under-cloud-in-paraguay.html&rct=j&q=&esrc=s&sa=U&ei=iuizVJeFDcL5UOzYgpgD&ved=0CB4QFjAF&sig2=RUuVb6pGpuUqEvW3-mOy3Q&usg=AFQjCNEik4W8faJQKznipn04J2phNCYhKQ

   Thomas

   Izbriši
 3. Izgleda da imamo novi slučaj udara na "nadiđenu paradigmu" tradicije http://eponymousflower.blogspot.com/2015/01/papal-purge-bishop-coadjutor-assigned.html

  Neka nas Gospodin sačuva i učvrsti.

  Thomas

  OdgovoriIzbriši
 4. Hrabri biskup Livieres je član Opusa Dei koji ga se javno odrekao ili tak nekako...

  Franc

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)